Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

WoW!
WoW!
Dit gevarieerde ideeënboekje dient als inspiratie voor iedereen die op een positieve en energieke manier met diversiteit en inclusie om wil gaan. Het is een... »
 
 
 
 
 

De Corporate Tribe
De Corporate Tribe
De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen... »
 
 
 
 
 

Deep democracy
Deep democracy
Herken je dat? Dat mensen 'ja' zeggen en 'nee' doen? Dat een democratisch genomen besluit door bijna de helft van je team niet loyaal wordt gesteund? Dat het... »
 
 
 
 
 

Emigreren naar Griekenland
Emigreren naar Griekenland
Emigreren is populair. Veel mensen lopen met de gedachte rond om hun dromen elders waar te maken. Een emigratie organiseer je echter niet even snel op een zo... »
 
 
 
 
 

Normaal is anders!
Normaal is anders!
Werken in een multiculturele omgeving geeft vaak een unieke dynamiek aan teamwerk. Een dynamiek die ervoor kan zorgen dat teams excelleren, of juist onderpre... »
 
 
 
 
 

Voodoo
Voodoo
Op uitnodiging van een voodoo priester ondergaat antropoloog Jitske Kramer een week lang eeuwenoude voodoo ceremonies. In een nachtelijk ritueel wast zij zic... »
 
 
 
 
 

Jam Cultures
Jam Cultures
‘Diversity is about being invited to the party. Inclusion is about being asked to join in and dance.’ ‒ Vernā Myers Voor het oplossen van complexe vra... »