Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Salomon Cohen
Salomon Cohen
Op een dag in het jaar 1954 zette winkelier Salomon Cohen een grote zwarte typemachine op de toonbank van zijn sigarenmagazijn 'Luxe' in de Havenstraat in Ro... »
 
 
 
 
 

Met vlinderstrik en boerenzakdoek
Met vlinderstrik en boerenzakdoek
In dit boek reconstrueert Lex Veldhoen de geschiedenis van een kleine uitgeverij en een eigenzinnig slag mensen. Mensen die gewapend met vlinderstrik en boe... »
 
 
 
 
 

Oorlog en Vrede 1940-1956
Oorlog en Vrede 1940-1956
Oorlog en Vrede (1940-1956) is het sluitstuk, het derde en laatste deel van de trilogie over de geschiedenis van Feyenoord in de periode van het amateurisme ... »
 
 
 
 
 

De Bordewijkroute
De Bordewijkroute
Ferdinand Johan Wilhelm Christiaan Karel Emil Bordewijk (1884-1965) werd geboren in Amsterdam, overleed in Den Haag, maar werkte op een advocatenkantoor in R... »
 
 
 
 
 

De Oertijd 1908-1921
De Oertijd 1908-1921
Over de geschiedenis van Feyenoord in het tijdperk van het betaalde voetbal zijn boeken vol geschreven. Feyenoord werd echter al in 1908 opgericht, en ook in... »
 
 
 
 
 

De Leopoldroute
De Leopoldroute
Dit boekje heeft een tweeledige functie: u kunt het thuis in Groningen, Groesbeek of Grijpskerk lezen en pardoes tot een dagje Rotterdam besluiten. Dat laats... »
 
 
 
 
 

Pakt aan!
Pakt aan!
de Rotterdamse havenarbeider »
 
 
 
 
 

de Brandgrensroute
de Brandgrensroute
Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij, Rotterdamkenners en stadschroniqueurs, verenigd in het Rotterdammologisch Instituut, verkenden de Brandgrens van Rotte... »