Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Houten trouw
Houten trouw
 »
 
 
 
 
 

Waluch de Bard
Waluch de Bard
<p>Rond het begin van onze jaartelling wil Waluch de Menapiër de lange opleiding voor bard volgen. Hij reist af naar Brittannië. In de havenplaats Duinkree... »
 
 
 
 
 

Het spel om de regendanser
Het spel om de regendanser
De Heer van Oth wordt er door zijn vorst op uit gestuurd om de Regendanser op te sporen. Met tegenzin gaat Oth op pad om de hem opgedrongen missie te volvoer... »
 
 
 
 
 

Willem van Oranje
Willem van Oranje
De discussie over leven, karakter en betekenis van Willem van Oranje (1533-1584) laait regelmatig op. De figuur van de 'vader des vaderlands' is nog springle... »
 
 
 
 
 

Nederland in de Middeleeuwen
Nederland in de Middeleeuwen
‘Een canon,’ aldus Piet de Rooy, een van de initiatiefnemers van de historische canon van Nederland, ‘heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot een nieuw ... »
 
 
 
 
 

Karel de Grote
Karel de Grote
Karel de Grote (742-814) bracht het van Frankisch koning tot 'keizer der Romeinen', heerser over een groot deel van Europa. Zijn erenaam 'vader van Europa' v... »
 
 
 
 
 

Tot het gaatje en dan verder
Tot het gaatje en dan verder
veertig jaar opbouwwerk, van Rotterdam tot Afghanistan. Het boek beschrijft veertig jaar opbouwwerk van Rotterdam tot... »
 
 
 
 
 

Willem III
Willem III
Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender. Willems leven werd geteisterd door schandalen. Hij regeer... »
 
 
 
 
 

Nederland in de middeleeuwen
Nederland in de middeleeuwen
Sinds de totstandkoming van de Canon van Nederland hebben canons zich ontwikkeld tot een 'nieuw historisch genre'. Die kwalificatie is van historicus Piet de... »