Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Discourse
Discourse
Offers a critical approach to discourse, outlining the basic principles, methods and theory of critical discourse analysis. »
 
 
 
 
 

De 360 werknemer
De 360 werknemer
De relatie van de mens tot arbeid is de afgelopen decennia wezenlijk veranderd, met als hoogtepunt de invoering van flexicurity. In dit boek geven de auteurs... »
 
 
 
 
 

Populisme
Populisme
De globalisering en het neoliberalisme hebben ideeën en cultuur herleid tot een format waarmee geld te verdienen valt. Kwaliteit wordt gemeten aan het succe... »
 
 
 
 
 

De paradox van Hayek
De paradox van Hayek
Kent u Friedrich von Hayek? Beroemd denker. Nobelprijswinnaar. Patroonheilige van alles wat rechts is, van Mark Rutte in Nederland tot Bart De Wever in Vlaan... »
 
 
 
 
 

Socialisme voor (her)beginners
Socialisme voor (her)beginners
Er is de laatste decennia nogal wat stof gevallen over socialisme. Een hele generatie jongeren groeit op zonder enige voeling met socialistische idealen en s... »
 
 
 
 
 

Superdiversiteit en democratie
Superdiversiteit en democratie
'Vlamingen maken na 22 uur geen lawaai meer. Ze spreken Nederlands, zijn punctueel en vinden gezondheid heel belangrijk. De Vlamingen leven niet op straat, z... »
 
 
 
 
 

Discourse
Discourse
A Critical Introduction »
 
 
 
 
 

Frames, formats en selfies
Frames, formats en selfies
Het internet heeft een gigantische nieuwe ruimte geschapen waarin we constant spelen met normen, regeltjes en dingen die ‘normaal’ zijn. Maar we geven no... »