Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het pak van Sjaalman
Het pak van Sjaalman
Bij onze uitgeverij is een speciale dichtbundel verschijnen van de Nijmeegse dichter Jaap van den Born naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de Max H... »
 
 
 
 
 

Dat peinst en piekert maar
Dat peinst en piekert maar
Doe eens iets heel anders: denk na.Voor mensen die wel eens willen weten hoe zoiets in zijn werk gaat is dit boek bedoeld.Jaap van den Born heeft, van Thales... »
 
 
 
 
 

The Raven parodieën
The Raven parodieën
Er is geen gedicht dat na meer dan 150 jaar nog steeds zoveel indruk maakt en zoveel invloed heeft als `The Raven van Edgar Allan Poe. Vanaf de eerste publi... »
 
 
 
 
 

Het Satansevangelie
Het Satansevangelie
In het ons bekende universum heerst, zoals bekend, al lange tijd een strijd tussen het Licht en het Duister. God (ook bekend als Allah) en Satan doen allebei... »
 
 
 
 
 

Een hoop genavelstaar
Een hoop genavelstaar
Eindelijk is dan ook het langverwachte tweede deel uitgekomen van de Rijmcanon van de wijsbegeerte, dat de Oosterse filosofie behandelt. Voor wie diep in het... »
 
 
 
 
 

Dubbele moraal
Dubbele moraal
De Dubbele Moraal is een versvorm waarin in twee quintijnen twee tegenovergestelde beweringen worden verkondigd met dezelfde rijmwoorden. En dat allemaal in ... »
 
 
 
 
 

Weer of geen weer
Weer of geen weer
 »
 
 
 
 
 

Weense balladen
Weense balladen
De Weense ballade, een door Drs. P ontwikkelde versvorm (walstempo in driekwartsmaat, terugkerende refreinregel in 2 jamben) leent zich uitstekend voor korte... »
 
 
 
 
 

't Is toch niet waar!
't Is toch niet waar!
In 2012 ontving Jaap van den Born de Kees Stip Prijs voor zijn gehele oeuvre. Dat oeuvre wordt nu uitgebreid met deze Canon van het bedrog. Een bonte stoet p... »
 
 
 
 
 

De V.O.C. Saga
De V.O.C. Saga
De Nijmeegse dichter Jaap van den Born - zie ook Drs. P révisé en De Canon van Nederland - heeft als aanvulling op de canon zijn eigen (en zoals altijd eig... »