Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Bureau set
Het Bureau set
 »
 
 
 
 
 

Afgang
Afgang
Dit tweede deel van Het Bureau, Vuile handen, beschrijft de jaren tussen 1965 en 1973. Buiten woeden het Bouwvakkersoproer, de Maagdenhuisbezetting en de Vie... »
 
 
 
 
 

De moeder van Nicolien
De moeder van Nicolien
In De moeder van Nicolien maakt de lezer kennis met Maarten Koning, zijn vrouw Nicolien en haar moeder. De beschreven periode omspant een kleine dertig jaar.... »
 
 
 
 
 

Binnen de huid
Binnen de huid
Voskuils persoonlijkste boek, een grote sensatie bij verschijning in 2009. Nu voor het eerst in een goedkope editie. »
 
 
 
 
 

Bijna een man
Bijna een man
Voskuils dagboeken zijn een zeer persoonlijke kroniek van een tijdvak, ruwweg twee derde van de twintigste eeuw. De naoorlogse intellectuele en kunstzinnige ... »
 
 
 
 
 

Plankton
Plankton
In dit derde deel van Het Bureau, Plankton, neemt de druk op Maarten Koning om zijn proefschrift te schrijven toe, zoals ook van hem en zijn afdeling verlang... »
 
 
 
 
 

De dood van Maarten Koning
De dood van Maarten Koning
In dit laatste deel van Het Bureau ziet Maarten Koning zich al op de eerste dag na zijn afscheid gesteld voor de vraag wat hij met zijn leven moet aanvangen.... »
 
 
 
 
 

Jeugdherinneringen
Jeugdherinneringen
Dit boekje bevat jeugdherinneringen van J.J. Voskuil (1926–2008): dikwijls hilarisch opgeschreven en altijd helder en doeltreffend geformuleerd. Voor wie de... »
 
 
 
 
 

Het A.P. Beerta-Instituut
Het A.P. Beerta-Instituut
Het A.P. Beerta-Instituut, het vierde (en dikste) deel van Het Bureau omspant de jaren 1975-1979. Als gevolg van Beerta's uitschakeling komt de verantwoordel... »
 
 
 
 
 

Capitulatie
Capitulatie
In <i>Capitulatie</i> vlucht Voskuil na het opgeven van zijn kweekschoolbaan in Groningen terug naar Amsterdam in de overtuiging afzijdig van de maatschappij... »