Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Prikbord

karin van hoorn
karin van hoorn
Mijn leven met jou,

Door Ineke Valkenburg

Op de kaft staat een jongen die je aankijkt met een dromerige blik, een licht lachje om zijn mondhoeken. Hij leunt een beetje op een tafel, zijn mooie handen op elkaar. Armbandje om rechterpols, Overhemd losjes: dit is Renato.
Renato is de zoon van Ineke Valkenburg. Tien jaar na zijn dood, in het jaar dat hij 45 jaar zou zijn geworden, heeft Ineke haar leven mèt en zonder hem beschreven in het boek: “Mijn leven met jou”.
Je kunt zien dat er veel zorg besteed is aan het boek. Alles is er mooi aan. De druk, het lettertype, de kleur, het papier en alle foto’s. Inhoudelijk is het aangrijpend. Nee, het is niet emotioneel geschreven, het is gewoon een levensgeschiedenis, maar onderhuids voel je de emotie wel degelijk, en leef je mee met Ineke, met Renato en de mensen om hen heen.
Het boek is, naast een pluk uit dagboekfragmenten, een lange brief aan Renato over alles: zijn geboorte, kleuterjaren, schooltijd, studie en ja, ook over zijn ziekte, z’n dood, maar ook over hoe Ineke haar leven na die vreselijke 12de april heeft opgepakt en hoe dichtbij haar Renato nog steeds is.
Somber? Nee, eigenlijk niet. Het is een puur geschreven boek over een leven dat weliswaar slechts 35 jaar leefde, maar wel degelijk het verschil gemaakt heeft. Het is een hartenkreet geworden over LEVEN, met hoofdletters!, niet over dood. Over liefde en vriendschappen. En over relativeren.
En het allerbelangrijkste: al lezend komt Renato tot leven: een heel leven in pakweg een 200 pagina’s: een vrolijke baby, een drukke kleuter, een geliefd mens. Een mens die zoveel mensen ánders heeft laten kijken naar het beroep waar hij/zij mee bezig is, naar relaties, naar werk, naar je wezem! Hoe mooi is dat!

8 Maart 2018, 18:38:06
Ineke Valkenburg
elvader
elvader heeft Mijn leven met jou door Ineke Valkenburg getipt.
“Een prachtig boek waarin een moeder schrijft over de ziekte en het overlijden van haar zoon Renato en hoe zij dit verwerkt. Het eerste deel gaat over Renato's j...” »
8 Maart 2018, 17:50:39
Mijn leven met jou