Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Narziss en Goldmund
Narziss en Goldmund
Het verhaal over de confrontatie van de intellectuele asceet Narziss en de artistieke gevoelsmens Goldmund speelt zich af in de Middeleeuwen. Narziss maakt G... »
 
 
 
 
 

Het kralenspel
Het kralenspel
<i>Het Kralenspel,/i> is een utopische roman over de strijd van de mens tegen de barbaarse machtswellust. Decor van deze toekomstroman is de denkbeeldige sta... »
 
 
 
 
 

Siddharta
Siddharta
A classic of twentieth-century fiction, Siddhartha is the story of the spiritual awakening of a man living in India at the time of the Buddha. Born into a we... »
 
 
 
 
 

De steppewolf
De steppewolf
Harry Haller is een melancholisch en eenzaam man, een teruggetrokken intellectueel die weinig plezier aan zijn bestaan beleeft. Hij probeert een balans te vi... »
 
 
 
 
 

De steppewolf
De steppewolf
De Steppewolf is het symbool voor de figuur Harry Haller, die als een wrede wolf eenzaam door de steppe van deze wereld doolt, ertegen in opstand komt, overa... »
 
 
 
 
 

Demian
Demian
An Existentialist intensity and a depth of understanding rare in contemporaryfiction. A Classic Novel About the Pursuit of Personal Fulfillment A brilliantps... »
 
 
 
 
 

Tussen de raderen
Tussen de raderen
Hans Giebenrath woont in een klein dorpje in het Zwarte Woud. Omdat hij een van de meest begaafde leerlingen van de school is, verwacht de strenggelovige gem... »
 
 
 
 
 

Reis naar het morgenland
Reis naar het morgenland
‘Van mijn literaire generatie beschouwde ik Hermann Hesse al snel als degene die het dichtst bij mij stond en van wiens werk ik het meest hield.’ - THOMA... »