Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het gilde van de Blauwe Schuit
Het gilde van de Blauwe Schuit
Het blijkt dat de carnavalstekst een centrale rol speelde in het dagelijkse leven van alle lagen van de bevolking van de laatmiddeleeuwse stad. Deze teksten ... »
 
 
 
 
 

Nederlandse geschiedenis
Nederlandse geschiedenis
DE COMPLETE NEDERLANDSE GESCHIEDENIS VERTELD DOOR NEDERLANDS BESTE HISTORICI:<br/><br/>Leendert Louwe Kooijmans, Herman Pleij, Henk van Nierop, Luc Panhuysen... »
 
 
 
 
 

Botte Hollanders set
Botte Hollanders set
'Niets deugt, dus. Wat heerlijk toch om dat steeds te kunnen zeggen. Want uiteindelijk zijn en blijven we het land van Sinterklaas en de Rijdende Rechter. Me... »
 
 
 
 
 

Van karmijn, purper en blauw
Van karmijn, purper en blauw
over kleuren van de Middeleeuwen en daarna »
 
 
 
 
 

Erasmus
Erasmus
Desiderius Erasmus (1466-1536) is vooral bekend door zijn Lof der Zotheid. Hij schreef het geestige boek op een van zijn vele reizen door Europa. Bij Europes... »
 
 
 
 
 

Met een scheef oog
Met een scheef oog
Wij gaan verhuizen, begon mijn vader, alsof hij deze gedragsvorm persoonlijk had uitgevonden. Mijn moeder knikte een beetje nerveus mee. Naar de Berlaazjelaa... »
 
 
 
 
 

Geluk!?
Geluk!?
GELUK is koopwaar. Een masterclass kaniedereen gelukkig maken: de wetenschap staatgarant. Wie van geluk geen gewoonte maakt,is een loser. Hoe kon deze hemels... »
 
 
 
 
 

Cultuurgeschiedenis van Nederland
Cultuurgeschiedenis van Nederland
De Nederlandse identiteit bestaat volgens sommige mensen niet. Maar Nederland kent wel degelijk collectieve eigenaardigheden die lange tradities hebben en ni... »
 
 
 
 
 

Jan Hanlo
Jan Hanlo
tijdschrift in boekvorm »