Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Honderd jaar
Honderd jaar
In Honderd jaar vertelt Herbjørg Wassmo het verhaal van haar overgrootmoeder Sara Susanne, haar grootmoeder Elida en haar moeder Hjørdis. Een verhaal over ... »
 
 
 
 
 

Enkele ogenblikken
Enkele ogenblikken
Wassmo vertelt over haar leven en professionele carrière, over mannen en kinderen. Haar verhaal is, zoals het verhaal van elke moderne vrouw, een zoektocht ... »
 
 
 
 
 

Het boek Benjamin
Het boek Benjamin
Elf jaar is Benjamin als hij getuige is van een moord: Dina, zijn moeder, schiet haar geliefde dood. Vanaf dat moment wordt de jongen achtervolgd door de vra... »
 
 
 
 
 

Het boek Karna
Het boek Karna
Aan het eind van de negentiende eeuw is de wereld volop in beweging, maar die veranderingen gaan aan het hoge noorden voorbij. Benjamin Grønelv keert met zi... »
 
 
 
 
 

Dina-trilogie cassette
Dina-trilogie cassette
Dina-trilogie cassette »
 
 
 
 
 

Huidloze hemel
Huidloze hemel
Het derde deel van de Tora-trilogie
Het meisje Tora wordt door haar stiefvader Henrik seksueel misbruikt. Ook als ze het huis ontvlucht, blijft Henrik haar a... »
 
 
 
 
 

Het motief
Het motief
vier verhalen »
 
 
 
 
 

Een glas melk
Een glas melk
Dorte een meisje van vijftien woont in een kleine stad in Litouwen en haar dromen voor de toekomst zijn eenvoudig en haalbaar. Als ze een aanbod krijgt om in... »
 
 
 
 
 

De stille kamer
De stille kamer
Het tweede deel van de Tora-trilogie
In De stille kamer probeert Tora, vijftien jaar oud, zich aan haar verleden te ontworstelen. Maar ook als het meisje het... »
 
 
 
 
 

Het huis met de blinde serre
Het huis met de blinde serre
Het eerste deel van de Tora-trilogie
In Het huis met de blinde serre woont Tora met haar moeder in een Noors vissersdorpje. Ook na de oorlog blijft het meisj... »