Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Zandhoender spreekt altijd de waarheid
Zandhoender spreekt altijd de waarheid
Een bestiarium was een karakteristiek product van het middeleeuwse Westen. Het genre behoorde niet tot de dierkunde zoals wij die nu kennen maar had verschil... »
 
 
 
 
 

Niets dan zonde
Niets dan zonde
Wij neukten voor een dinar<br/>Die wij met jullie gokten een knaap<br/>En dronken gedurende de dag<br/>Met de rest van hem vele wijnen<br/>Zo handel ik immer... »
 
 
 
 
 

Salomon
Salomon
en toen ik mijn ogen sloot zag ik in rode vlekken en wit licht de schim die als de wind kwam met manen trotse tors en al en mij opving en op de grond legde m... »
 
 
 
 
 

Paravion
Paravion
Paravion draait om drie generaties Baba Baloek: grootvader, vader en zoon. Deze laatste blijft alleen achter in een klein gehucht waarvan alle mannen zijn ve... »
 
 
 
 
 

Nu ben ik boos, ik omhels je
Nu ben ik boos, ik omhels je
‘Ja, ja: ik weet wat het is om volwassen te worden. Ik vergrijs en melancholie kleurt met schemer mijn gemoed. Ik ben mij bewust van de eindigheid van alles... »
 
 
 
 
 

De akker en de mantel
De akker en de mantel
Met een koffer vol vibrators toog Shereen El Feki, presentatrice van Al Jazeera English, naar Egypte en andere Arabische landen om veranderingen in de seksue... »
 
 
 
 
 

Spotvogel
Spotvogel
 »
 
 
 
 
 

Om wat er nog komen moet
Om wat er nog komen moet
Om wat er nog komen moet is het derde deel in de Arabische... »
 
 
 
 
 

Roes
Roes
<br/>‘Schade is niets anders dan dat je mij nuchter ziet<br/>En gewin als dronkenschap mij zwikkebeent<br/>Er is geen heil in geneugten achter een sluier<b... »
 
 
 
 
 

Vrede is deze nacht
Vrede is deze nacht
Soera 97, 'De nacht van de beschikking', is een van de bekendste en meest geliefde hoofdstukken uit de Koran. Volgens de traditie wordt hierin de nacht besch... »