Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Als gebaren morrelen
Als gebaren morrelen
Het alledaagse is bijzonder complex en veelkleurig. Het laat zich daarom moeilijk begrijpen door de kennis die we in scholen opdoen.Dit boek probeert buiten ... »
 
 
 
 
 

Uit & in de ban
Uit & in de ban
32 ex-daklozen (peers) met een verleden in de psychiatrie/ verslavingszorg, hebben elkaar gevonden om gezamenlijk iets te betekenen voor kwetsbare mensen in ... »
 
 
 
 
 

Een gevuld inter?
Een gevuld inter?
In het onderwijs wordt de school soms vrijplaats voor leraren én leerlingen/studenten genoemd. De lokale vormgeving ervan vereist dat leerlingen/studenten v... »
 
 
 
 
 

Sprokkels
Sprokkels
Als het ervaren mag gaan spreken, is het goed opletten geblazen. Want het ervaringsspreken heeft een eigen idioom en wijkt regelmatig af van wat wij eigenlij... »
 
 
 
 
 

Kleine morrelingen
Kleine morrelingen
Het alledaagse leven is vaak zo ingewikkeld omdat het alle kleuren aanneemt. Als we alle kleuren mengen, creëren we de kleur wit. Wit heeft naast diverse an... »
 
 
 
 
 

Geleden
Geleden
Omdat methodieken en didactieken in het onderwijs niet altijd even goed de weg wijzen en de leerlingen/studenten zich soms moeilijk laten lezen, is de geledi... »
 
 
 
 
 

Waar het schuurt
Waar het schuurt
Met elkaar communiceren is net zo gewoon als eten en slapen, alleen veel ingewikkelder. Onder ‘communiceren’ vallen diverse patronen: van het louter zend... »