Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Niets om voor te sterven GLB
Niets om voor te sterven GLB
… Ik dacht dat ik je zag, Leidian. In Zandvoort was een kind dat leek op jou toen jij een kind was. Kan dat?Weet je als ik stemmen hoor in de straat of in ... »
 
 
 
 
 

De maagd uit het Noorden
De maagd uit het Noorden
In De maagd uit het noorden geeft Renze rekenschap over zijn liefde voor Manon. Tegelijkertijd rekent hij met haar af. In een surrealistische wereld ontmoet ... »
 
 
 
 
 

Trance
Trance
In Altrecht zag het gebouw van het psychiatrisch ziekenhuis er mistroostig uit in de regen. De ramen leken schitterend zwart landbouwplastic. Ik ging naar bi... »
 
 
 
 
 

Niets om voor te sterven
Niets om voor te sterven
<p>... Ik dacht dat ik je zag, Leidian. InZandvoort was een kind dat leek opjou toen jij een kind was. Kan dat?Weet je als ik stemmen hoor in destraat of in ... »
 
 
 
 
 

De maagd uit het noorden
De maagd uit het noorden
In De maagd uit het noorden geeft Renze rekenschap over zijn liefde voor Manon. Tegelijkertijd rekent hij met haar af.In een surrealistische wereld ontmoet h... »
 
 
 
 
 

Het verlaten station
Het verlaten station
Fluwelen wagens rijden ondergronds. Ze zijn zacht, stralen een gloed uit. Herinnert me aan de speelgoedspoorbaan uit mijn kindertijd. Gedachten komen in, gaa... »
 
 
 
 
 

Lydia Verleine
Lydia Verleine
<p>Het thema van de kleine roman <em>Lydia Verleine</em> is even oud als het bestaan van verhalen: het zoeken naar evenwicht en naar liefde. De hoofdpersoon ... »
 
 
 
 
 

De morgendans
De morgendans
<p><em>Een man wilde mij mijn agenda ontnemen, hij rukte er <br/>wild aan. Maar ik liet niet los.<br/>Niet loslaten, Marlijn, je mag niet loslaten, dacht ik.... »
 
 
 
 
 

Landing
Landing
`Kom maar, je hoeft niet bang te zijn, niet meer. Ik zal jou door deze hel leiden die ze leven noemen want ik ben het leven. Ik ben jouw tovenares en ik zal ... »
 
 
 
 
 

Helen Draegkragt
Helen Draegkragt
In mijn huis leeft een redenaar <br/>en in duizenden lettergrepen<br/>vertelt hij met toonloze stem<br/>nauwelijks hoorbaar<br/>en onbegrepen <br/>wie ik wer... »