Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Perenbomen bloeien wit
Perenbomen bloeien wit
De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen vaak `zwart, een spel waarbij de belangrijkste regel is dat zij hun ogen niet open mogen doen. Z... »
 
 
 
 
 

De omweg
De omweg
Amsterdam. Een vrouw verdwijnt. Haar echtgenoot wordt verhoord door een begripvolle politieagent en gaat te rade bij zijn schoonouders. De vrouw heeft een ou... »
 
 
 
 
 

The Detour
The Detour
A Novel »
 
 
 
 
 

De kapperszoon
De kapperszoon
Simon is kapper in de Jordaan. In tegenstelling tot zijn grootvader, die ook kapper was, is hij niet erg gepassioneerd over dat knippen en scheren. Bij hem i... »
 
 
 
 
 

The Twin
The Twin
The Twin »
 
 
 
 
 

Rotgrond bestaat niet
Rotgrond bestaat niet
In Rotgrond bestaat niet probeert Gerbrand Bakker de menselijke drang om de natuur te willen controleren te doorgronden. Hij verwondert zich over van alles w... »
 
 
 
 
 

Junior Etymologisch Woordenboek
Junior Etymologisch Woordenboek
Wie kent de tactiek van het kruidje-roer-me-niet? Weet je hoe het karretje carrière maakte of hoe het mannetje mannequin werd? Waarom is een T-shirt nooit e... »
 
 
 
 
 

De 3 bestaat niet
De 3 bestaat niet
Eerst vindt Gerbrand Bakker de wandeling te ver, dan te koud, een derde keer verdwaalt hij, en ten slotte komt hij erachter dat wandelroute 1, die langs zijn... »
 
 
 
 
 

Tirade 439
Tirade 439
Dit ‘Kamernummer’ van Tirade bestaat uit twee delen: ‘De kamer van Leopold’ en ‘Kamer in het verleden’. In het eerste deel staat de werkkamer van de di... »