Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ik ben geboren
Ik ben geboren
*Ik ben geboren in Frankrijk, ik ben Fransman, ik heb een Franse voornaam, Georges, en een - nagenoeg - Franse achternaam: Perec. Het verschil is uiterst ger... »
 
 
 
 
 

Things
Things
A Story of the Sixties with a Man Asleep. »
 
 
 
 
 

Het leven een gebruiksaanwijzing
Het leven een gebruiksaanwijzing
Toen <i>Het leven een gebruiksaanwijzing</i> - door Italo Calvino geroemd als 'de laatste grote gebeurtenis in de geschiedenis van de roman' - in 1978 versch... »
 
 
 
 
 

Ruimten rondom
Ruimten rondom
<p>Wat zit er om de leegte heen of erin? Georges Perec morrelt in dit sprankelende ‘dagboek van een ruimtegebruiker’ aan de ingesleten patronen waarmee w... »
 
 
 
 
 

Ellis Island
Ellis Island
 »
 
 
 
 
 

Een man die slaapt
Een man die slaapt
Zodra je je ogen sluit begint het avontuur van de slaap. Het vertrouwde halfdonker van je kamer een duistere met details doorsneden ruimte waarin je geheugen... »
 
 
 
 
 

W of de jeugdherinnering
W of de jeugdherinnering
‘Ik heb geen herinneringen aan mijn kinderjaren,’ schrijft Georges Perec in <em>W of de jeugdherinnering</em>. Toch onderneemt hij vervolgens een poging ... »
 
 
 
 
 

De duistere winkel
De duistere winkel
Georges Perec, ernstig getraumatiseerd door het verdwijnen van zijn ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog, onderging tijdens zijn leven diverse psychoanalyti... »