Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Achterhoekse Vogelroutes
Achterhoekse Vogelroutes
Dit boek bevat naast wandel- en fietsroutes ook informatie over vogels, vogelzang en andere vogelgeluiden. Van alle vogels die je op de route kunt zien of ho... »
 
 
 
 
 

De laatste paddenstoel
De laatste paddenstoel
Olmshof is een prachtige stad ergens in Centraal-Europa in de jaren '80. Gewone en bijzondere mensen leven er: een man en een vrouw met twee kinderen; een ge... »
 
 
 
 
 

Lichtvoetig de wereld door
Lichtvoetig de wereld door
George Willem Knottnerus wandelt graag en schrijft even graag. Over ontmoetingen met mensen en andere wezens, over gewone en ongewone dingen. Hij struint doo... »
 
 
 
 
 

10 mei 1940
10 mei 1940
10 mei 1940. Het belooft een stralende lentedag te worden. Maar dan, in de prille ochtendÂ… komen de moffen. Net als de rest van Nederland worden de hoofdper... »
 
 
 
 
 

Vikingzoon
Vikingzoon
Zona wil eigenlijk een jongen zijn. Een gewone jongen. Maar haar vader is Harald, een Vikingkoning. Dat betekent dat ze zich als prinses moet gedragen. Terwi... »
 
 
 
 
 

Verslaafd aan vogels
Verslaafd aan vogels
George Knottnerus is gek op vogels en er eigenlijk min of meer aan verslaafd. Hij observeert ze en communiceert met hen. Dag en nacht zorgt hij voor de vogel... »
 
 
 
 
 

Doodsangst
Doodsangst
Dat hij zonder haar instemming, zelfs zonder overleg, hun vertrouwde huis heeft ingeruild voor een vroeg negentiende-eeuwse Drentse boerderij zal hij zijn vr... »
 
 
 
 
 

Baren
Baren
Gedichten die al eerder werden gepubliceerd op www.gedichten.nlVan baren tot baar en alles daar tussen.

De kleine en de grote liefde v... »
 
 
 
 
 

Te pas en te onpas
Te pas en te onpas
Columns chronologisch gerangschikt gebundeld. Ze verschenen eerder in de media waarin de auteur schrijft: De Pers, Te Voet, Nederlands.nl en diverse natuurbl... »
 
 
 
 
 

Missie Berlijn
Missie Berlijn
Marinus van der Lubbe was de stichter van de Rijksdagbrand in 1933. Op 10 Januari 2014 is het 80 jaar geleden dat hij in Leipzig werd onthoofd. Wie was de al... »