Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Beginselen van de esoterische filosofie
Beginselen van de esoterische filosofie
<p>Hoewel H.P. Blavatsky's Geheime Leer in brede kring wordt gezien als de voornaamste theosofische bron, vinden veel mensen de inhoud ervan nogal overweldig... »
 
 
 
 
 

Mens en evolutie
Mens en evolutie
Er zijn eigenlijk maar twee manieren om naar evolutie te kijken: als ontwikkeling die van binnenuit plaatsvindt, of van buitenaf. Tegenwoordig wordt vooral g... »
 
 
 
 
 

Aspecten van de occulte filosofie
Aspecten van de occulte filosofie
In korte toegankelijke artikelen komen allerlei onderwerpen aan bod die verband houden met de geheime kennis uit de oudheid. De auteur graaft diep in de leri... »
 
 
 
 
 

Occulte woordentolk
Occulte woordentolk
Voor een goed begrip van de theosofische literatuur is deze woordentolk onmisbaar. Door de hier gegeven toelichtingen op veel gebruikte Sanskriettermen zoals... »
 
 
 
 
 

Wind van de geest
Wind van de geest
De schrijver moedigt ons aan om door de uiterlijke schijn heen te dringen en achter het tijdelijke het eeuwige te zien, want in en achter de onrust van deze ... »
 
 
 
 
 

Dialogen van G. de Purucker
Dialogen van G. de Purucker
In 1929 verzamelde G. de Purucker een kleine groep leerlingen om zich heen aan wie hij privĂ©-onderricht gaf tot aan zijn dood in 1942. De leerlingen waren g... »
 
 
 
 
 

Levensvragen
Levensvragen
In dit mooie boekje worden moeilijke onderwerpen in eenvoudige taal besproken: het pad naar het hart van het heelal; ouderdom, ziekte en dood; de innerlijke ... »