Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Tulpenliefde
Tulpenliefde
'Tulpenliefde' van Femke Roobol is een meeslepende historische roman over de tulpenmanie en de eerste beroemde vrouwelijke schilder in het Haarlem van de Gou... »
 
 
 
 
 

Springtij
Springtij
Na de noodlottige watersnoodramp gaat Sara op zoek naar haar echte moeder
's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. ... »
 
 
 
 
 

De erfenis van Mozart
De erfenis van Mozart
1778. Op doorreis naar Parijs leert Wolfgang Amadeus Mozart de muzikale familie Weber kennen. Constanze raakt door hem gefascineerd, maar de componist heeft ... »
 
 
 
 
 

Vrijgevochten
Vrijgevochten
<p>Femke Roobols historische roman ‘Vrijgevochten’ speelt zich af in Leiden in 1783. Cornelia en Severijn zijn al jaren vrienden. Severijns vader vindt d... »
 
 
 
 
 

De erfenis van Mozart
De erfenis van Mozart
Duik onder in de Romantiek met de sfeervolle historische roman Erfenis van Mozarts van Femke Roobol, over familie, liefde, bals en baronessen, maar ook over ... »
 
 
 
 
 

Tropenjaren
Tropenjaren
‘Tropenjaren’ van Femke Roobol speelt zich af in 1979. Wanneer balletdanseres Emmy Maris hoort dat haar vader na een ongeval in coma ligt, heeft ze maar ... »
 
 
 
 
 

Vogelvrij
Vogelvrij
<p>In de nasleep van de burgeroorlog eind achttiende eeuw waarin de patriotten zijn verslagen, vluchten velen naar Frankrijk. Cornelia en Severijn gaan naar ... »
 
 
 
 
 

Tulpenliefde
Tulpenliefde
‘Tulpenliefde’ is een boeiende historische roman over de tulpengekte in de Gouden Eeuw en over Judith Leyster (1609-1660), de eerste beroemde vrouwelijke... »
 
 
 
 
 

De laatste winter
De laatste winter
 »