Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Huis en hof
Huis en hof
Een man met een oude Landrover en een invalide zoontje is neergestreken in een godvergeten plaatsje in Noord-Frankrijk. Oorlog elders en het sluiten van de c... »
 
 
 
 
 

Ontketende visioenen
Ontketende visioenen
Het visioen van Yurane, die door haar volk Orakel wordt genoemd. Spiralende auranevels waaieren uit vanuit het silhouet van hun jonk, zeilend tussen de haven... »
 
 
 
 
 

Een skeletje in een djatihouten kist
Een skeletje in een djatihouten kist
Indochina, 1951. Tonkin en het noorden van Annam zijn bevrijd door de Vietminh. In het zuiden vechten de Franse kolonisatoren een gemene strijd om het corrup... »
 
 
 
 
 

Het goud van Onoribo
Het goud van Onoribo
Fictie of onwerkelijke werkelijkheid? Wie koopt al dat illegale goud? Waar zijn de 22.000 ton goud gebleven die sinds de Romeinse tijd als verloren wordt bes... »
 
 
 
 
 

Ecologie > economie
Ecologie > economie
 »
 
 
 
 
 

Fietsen
Fietsen
Wat doe je met plotselinge, oncontroleerbare uitbarstingen van energie? Theo ging fietsen.Net zo eenzaam als thuiswerken, maar onder het fietsen was er tenmi... »
 
 
 
 
 

De reis van Chéri
De reis van Chéri
Een reis om thuis te komenIk heb een reis gemaakt naar Ierland om mezelf opnieuw (uit) te vinden. In gezelschap van een kat. Maar die kwam er later pas bij.H... »
 
 
 
 
 

Het Goud van Onoribo
Het Goud van Onoribo
Op zoek naar het goud dat tienduizenden illegale goudzoekers in Suriname delven. Wordt het gebruikt voor monetaire suprematie? En door wie? Gevaarlijk terrei... »
 
 
 
 
 

The beautiful reset
The beautiful reset
Deze zoektocht voert u van het brute neoliberalisme, van verdien-modellen gebaseerd op crises en oorlogen, naar een inclusieve economie. Langs de complementa... »
 
 
 
 
 

Stoom
Stoom
Een man is vrijwillige adjunct-conducteur op een museumtrein en oefent voor het examen stoker/hulpmachinist. En ja, dan komt er een meisje bij.Het schudt hem... »