Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Picknick op de wenteltrap
Picknick op de wenteltrap
In de honderdzeven korte en langere taferelen waaruit <i>Picknick op de wenteltrap</i> bestaat gaat het om de vraag hoe kinderen de wereld proberen te begrij... »
 
 
 
 
 

Waaigat
Waaigat
gedichten »
 
 
 
 
 

Voor altijd ergens
Voor altijd ergens
De gelaagdheid van de tijd, de mysterieuze ordening van de grond onder onze voeten, de logica en absurditeit van hebben en missen: deze thema's komen in alle... »
 
 
 
 
 

Eerst
Eerst
In de 37 gedichten uit Eerst gebeurt zoveel dat het nauwelijks mogelijk is ze samen te vatten in één coherent verhaal. Het openingsgedicht, 'Het huis bleek... »
 
 
 
 
 

Hier is de tijd
Hier is de tijd
 »
 
 
 
 
 

Rennen naar het einde van honger
Rennen naar het einde van honger
De gedichten in Rennen naar het einde van honger bewegen zich tussen allerlei uitersten, zoals donker en licht, hoop en wanhoop, hebben en gemis, hulpelooshe... »
 
 
 
 
 

Mag ik Orpheus zijn?
Mag ik Orpheus zijn?
In Mag ik Orpheus zijn? legt Esther Jansma messcherp uit wat het lezen en schrijven van poëzie en proza voor haar inhoudt. Wat betekent het om `ik te zegge... »
 
 
 
 
 

Altijd vandaag
Altijd vandaag
Stem onder mijn bed heette de dichtbundel waarmee Esther Jansma in 1988 debuteerde. Die bundel bleef niet onopgemerkt en maakte haar meteen tot een van de gr... »
 
 
 
 
 

De spronglaag
De spronglaag
In De spronglaag schetst Esther Jansma een caleidoscopisch beeld van het opgroeien in een gezin waar kunst belangrijker dan mensen werd gevonden. Een toevall... »