Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Dinsdag
Dinsdag
Dinsdag beschrijft een dag uit het leven van een oude man die nergens spijt van heeft, of beter: het nooit tot spijt heeft laten komen. Terwijl de wereld voo... »
 
 
 
 
 

De ontelbaren
De ontelbaren
Hoe veerkrachtig is een samenleving die belaagd wordt door ontelbare anderen? Welke principes komen onder druk te staan? Elvis Peeters slaagt erin om deze pr... »
 
 
 
 
 

De wanbidder
De wanbidder
Deze bundel is gegroeid uit een opdracht naar aanleiding van de herdenkingstentoonstelling rond Hugo Claus in Het letterenhuis. In ‘De Wanbidder’ beproef... »
 
 
 
 
 

Ik bid de liefde
Ik bid de liefde
Henric van Veldeke was de allereerste schrijver uit ons taalgebied die onder een auteursnaam een oeuvre naliet. Zoals de Grieken Homerus hebben en de Italian... »
 
 
 
 
 

Vier mannen
Vier mannen
 »
 
 
 
 
 

Jacht
Jacht
 »
 
 
 
 
 

Twee stenen
Twee stenen
Twee Stenen »
 
 
 
 
 

Brancusi
Brancusi
 »
 
 
 
 
 

Wij
Wij
<p>Acht jongeren ontdekken tijdens een zomer hoe machtig hun lichaam is. Het vriendengroepje trekt naar een viaduct voor een onschuldig experiment. Ze spelen... »
 
 
 
 
 

De tijden
De tijden
<p>Drie generaties. Een vader, een dochter en een kleinzoon. Emiel, Hannelore en Matteo. Alle drie dragen zij de tijdgeest in zich mee, en ze verzetten zich ... »