Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Splijtstof
Splijtstof
Frits Veerman (1944-2021) is Nederlands bekendste klokkenluider. In 1975 trok hij als technisch fotograaf aan de bel toen hij merkte hoe collega Abdul Khan a... »
 
 
 
 
 

Beelden zonder weerga
Beelden zonder weerga
In 1986 won Ernst Ruska voor zijn uitvinding van de elektronenmicroscoop de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Dat was 55 jaar (!) nadat hij het instrument in B... »
 
 
 
 
 

Onzichtbaar leven
Onzichtbaar leven
Over <em>Lorentz</em>:

‘Een deskundige, heldere, rijke en sprankelend geschreven biografie.’
Juryrapport Nederlandse Biografieprijs 2021

Over <em>Heike... »
 
 
 
 
 

Onzichtbaar leven
Onzichtbaar leven
<b>Antoni van Leeuwenhoek</b> (1632-1723) zag wat niemand eerder had gezien. Rode bloedlichaampjes, bacteriën, spermacellen en veel meer. Zijn microscoopjes... »
 
 
 
 
 

Lorentz
Lorentz
Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928) is, samen met Christiaan Huygens, Nederlands grootste natuurkundige. Geboren in Arnhem, waar hij in splendid isolation het... »
 
 
 
 
 

Verrek, dat is 't!
Verrek, dat is 't!
Het strijdvaardige leven van Nobelprijswinnaar Martinus Veltman

Natuurkundige Martinus Veltman (1931-2021) zat provoceren in het bloed. De een vond hem een ... »
 
 
 
 
 

De Telescoop
De Telescoop
erfenis van een Nederlandse uitvinding. Oktober 1608 vroeg de Zeeuwse brillenmaker Hans Lipperhey octrooi aan op ee... »
 
 
 
 
 

Verrek, dat is 't!
Verrek, dat is 't!
Natuurkundige Martinus Veltman (1931-2021) zat provoceren in het bloed. De een vond hem een held, de ander een bruut. Geboren in Waalwijk, met om de hoek sch... »