Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Zielland
Zielland
Wat als Goebbels met zijn minnares naar Japan was gevlucht?

Tokio, najaar 1938. Nazipropagandaminister Joseph Goebbels verlaat zijn vrouw Magda, zijn kinder... »
 
 
 
 
 

Stille zaterdag
Stille zaterdag
De zaterdag voor Pasen. Maurice Benders is alleen thuis, vrouw en tienerzoon zijn een paar dagen naar Rome. Leegte overvalt hem. Gemis? Misschien. Alleen mis... »
 
 
 
 
 

Vallende vorst
Vallende vorst
Drie mannen die elkaar niet kennen. Die midden in hun leven staan en in dat leven altijd op hun best waren als toeschouwer en duider. Drie mannen die plotsel... »
 
 
 
 
 

Wonderlamp
Wonderlamp
Oktober 2017. De verteller en haar zoon maken een korte reis naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Al op de eerste avond in Bethlehem ontmoeten ze Al... »
 
 
 
 
 

Toekomst van de bijbel
Toekomst van de bijbel
Heeft de bijbel nog toekomst?
Is er nog wel een rol van betekenis voor hem weggelegd, wanneer het aantal lezers afneemt? Voormalig hoofdredacteur van het dag... »
 
 
 
 
 

Door mijn schuld
Door mijn schuld
Hoe is het als je een misdaad hebt begaan maar iedereen gelooft in je onschuld? Gunnar de Wit groeit op in een intellectueel gezin waarin klassieke muziek, k... »
 
 
 
 
 

De dood leeft
De dood leeft
De dood is nog steeds een taboe en over het hiernamaals hebben slechts weinigen een helder idee. Ook de bijbel blijkt daarover weinig informatie te bevatten.... »
 
 
 
 
 

Waarover ik niet spreken kan
Waarover ik niet spreken kan
<p>Ze lijken zo gelukkig samen, er gloort toekomst, maar precies op dat moment verbreekt de Syrische vluchteling Karim (om veiligheidsredenen niet zijn echte... »
 
 
 
 
 

Stiller leven
Stiller leven
We communiceren met zn allen heel wat af. In dit essay plaatst de schrijfster Dsanne van Brederode kanttekeningen bij de mondigheid van moderne mensen bij de... »
 
 
 
 
 

Als stilte steekt
Als stilte steekt
Zesenhalf jaar geleden leek de Arabische Lente ook in Syrië tot bloei te komen. Maar eendrachtige, vreedzame demonstraties voor vrijheid, rechtvaardigheid e... »