Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Kolenbrander: Oorlog in Amsterdam
Kolenbrander: Oorlog in Amsterdam
Amsterdam 1980. Art Kolenbrander, 44, geboren en getogen op Wieringen, is een privédetective en zelfs een Vietnamveteraan. Luistert naar Frank Zappa, Steely... »
 
 
 
 
 

Kolenbrander: Een kwestie van toeval
Kolenbrander: Een kwestie van toeval
Amsterdam 1982. Art Kolenbrander is inmiddels blij dat hij op zijn afdeling een eigen kantoortje heeft en Hubert als vaste kompaan heeft. Waar hij echter min... »
 
 
 
 
 

Reptielen
Reptielen
Een man van middelbare leeftijd probeert zich staande te houden in een Zeeuws niemandsland. Dagelijks wordt hij gekweld door de littekens en de doodgeboren w... »
 
 
 
 
 

Onvoorziene schade
Onvoorziene schade
Caz, de hoofdpersonage, lijkt in de nadagen van zijn tienerjaren nog steeds nergens op zijn plek te zijn. Op school en in zijn dorp lijken minachting, racism... »
 
 
 
 
 

Zomertoer
Zomertoer
Dit verhaal begint in een fictieve regio in Friesland tijdens de zomer van 1998 en volgt het leven van een eigenzinnige boerenfamilie; bestaand uit een moede... »
 
 
 
 
 

Sentimentele blues
Sentimentele blues
Sinds zijn ouders zijn omgekomen bij een brand, klampt Martijn zich vast aan zoveel mogelijk herinneringen en eigendommen. Waaronder de Citroën DS van zijn ... »
 
 
 
 
 

Samen
Samen
Tien jaar na de gebeurtenissen in Normaal vinden we Thurston met liefdesverdriet terug in een sociale huurwoning in Hoorn. Na al die tijd samen geweest te zi... »
 
 
 
 
 

Jip de zwerfhond
Jip de zwerfhond
Jip van de Koop is een eenzame zesentwintigjarige bewoner uit de Amsterdamse Pijp wiens leven wordt beïnvloed door zowel oud zeer als de snelle veranderinge... »
 
 
 
 
 

Vierkante ogen
Vierkante ogen
Vierkante ogen speelt in de futuristische wereld van het einde van de jaren 90.In het eerste deel volgen we Cees van der Kluit in zijn kindertijd. Hij koeste... »
 
 
 
 
 

Zuid-Koreaanse kibbeling
Zuid-Koreaanse kibbeling
Het is het jaar 2021. We volgen het leven van twee Zuid-Koreaanse Yuong-broers. Ho-Chik Yuong is een deurwaarder in Seoul die de wanbetalers laat betalen met... »