Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Infrastructuur
Infrastructuur
Weesp 1996. Een Engelse jager die in dit plaatsje een schimmige deal heeft om zijn zeldzaam zieke dochtertje te redden. Een dromerige vijftienjarige jongen d... »
 
 
 
 
 

Vierkante ogen
Vierkante ogen
Vierkante ogen speelt in de futuristische wereld van het einde van de jaren 90.In het eerste deel volgen we Cees van der Kluit in zijn kindertijd. Hij koeste... »
 
 
 
 
 

Zo'n ding waar geluid uit komt
Zo'n ding waar geluid uit komt
Vele jaren vocht Koos om een succesvolle volwassen man te zijn, maar nu hij bijna veertig is lijkt dat nog maar weinig nut te hebben. Hij woonde eerst in de ... »
 
 
 
 
 

Normaal
Normaal
Het dorpje Hippolytushoef, aan het begin van het millennium. De elfjarige sensitieve "ik"-personage Thurston is een jongen die zich altijd anders heeft gevoe... »
 
 
 
 
 

Melodie in sigarettenrook
Melodie in sigarettenrook
De mid-twintiger Mira leidt een afzonderlijk en hermetisch leven op haar etage in de Zeeheldenbuurt en vult haar dagen met stadswandelingen, gebruik van subs... »
 
 
 
 
 

Frikandelbroodjes en energy
Frikandelbroodjes en energy
Op een dag dat Bonno Polman na jaren zijn oude schoolvriend Guus tegenkomt, lijkt er een moment te zijn aangebroken om oude herinneringen terug te halen. Ter... »
 
 
 
 
 

To Boddah
To Boddah
To Boddah vindt plaats in de zomer van 1994 en volgt het leven van diverse tieners en twintigers, woonachtig op nummer 301 en 303 in de Amsterdamse Bruegel d... »
 
 
 
 
 

Oleg Artemiev redt de wereld
Oleg Artemiev redt de wereld
Een weekend in Rotterdam, twintig tweeëntwintig. De primitieve Russische staatsburger Oleg Artemiev belandt op Roterdam Centraal en heeft vanaf dat moment s... »
 
 
 
 
 

Vega Parallel
Vega Parallel
In de nabije toekomst maakt Nederland zich klaar om in het nieuwe jaar een totalitaire regime te worden. Het verhaal observeert verschillende personages in d... »
 
 
 
 
 

Niemand neukt meer
Niemand neukt meer
Nederland 2020. Het begint allemaal in de tijd dat menig mens dacht dat het virus nog een opgeblazen media-sensatie was. Bij een schrijver lijkt het succes h... »