Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De kleine blonde dood
De kleine blonde dood
<i>De kleine blonde dood</i>, de ontroerende pseudo-autobiografische roman over een schrijver in relatie met enerzijds zijn vader en anderzijds zijn (jong ge... »
 
 
 
 
 

Het dolhuis
Het dolhuis
Waarom moest Winkler Brockhaus naar een gekkenhuis? Waarom werd een tienjarig jongetje naar Brabant gestuurd om bijna een jaar lang onderworpen te worden aan... »
 
 
 
 
 

De kleine blonde dood
De kleine blonde dood
In De kleine blonde dood vertelt de ik-figuur over het kortstondige leven van zijn zoontje. Mickey, het kind van hem en Mieke, een vijftien jaar oudere lerar... »
 
 
 
 
 

Literaire curiosa
Literaire curiosa
 »
 
 
 
 
 

In gedichten
In gedichten
KOUDE OORLOG Ik fietste met mijn oudste broer In Wassenaar naar het strand. We hadden daar de Klip de hoogste hindernis op weg naar zee. Op de heenweg stond... »
 
 
 
 
 

Eilanden
Eilanden
Eilanden verscheen voor het eerst in 1981, nu is er dan een nieuwe, bijgewerkte editie met een uitgebreide en geheel nieuwe inleiding waarin Boudewijn Büch ... »
 
 
 
 
 

Buch s boeket
Buch s boeket
 »
 
 
 
 
 

Geluk
Geluk
Wat is geluk? Wat betekent liefde? Wat maakt iemand tot je beste vriend? En: wanneer krijgen we eindelijk weer eens te eten? Het zijn dit soort grote en klei... »
 
 
 
 
 

Rond de wereld in 160 eilanden
Rond de wereld in 160 eilanden
`Mij krijg je met geen stok naar een eiland, verklaarde Boudewijn Büch in 1981. Eilanden waren er volgens hem niet om op rond te lopen, maar om naar te verl... »