Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Piet Mondriaan
Piet Mondriaan
Weinig kunstenaars hebben zichzelf zo vaak opnieuw uitgevonden als Piet Mondriaan (1872-1944). Van realistische landschappen tot aan zijn wereldberoemde geom... »
 
 
 
 
 

Ontdek het moderne
Ontdek het moderne
In Ontdek het moderne vertelt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, het verhaal van de moderne kunst. Aan de hand van thema's krijgt de le... »
 
 
 
 
 

Raquel Maulwurf
Raquel Maulwurf
Raquel<br/>Maulwurf<br/>Dark days - Bright nights<br/>''Waartoe wij in staat zijn: het tijdloze baren en<br/>doden, scheppen en brandstichten, omhelzen<br/>e... »
 
 
 
 
 

Un Regard Romantique
Un Regard Romantique
 »
 
 
 
 
 

Tuinen van verbeelding
Tuinen van verbeelding
In 1883 vestigt Claude Monet (1840-1926)zich in het dorpje Giverny. De landschapsschilderverruilt daarmee zijn nomadenbestaanvoor een teruggetrokken leven,wa... »
 
 
 
 
 

Rob van Koningsbruggen
Rob van Koningsbruggen
Elk decennium krijgt Rob van Koningsbruggen (Den Haag, 1948) wel een grote museale tentoonstelling. En dat is nodig ook. Het is zaak de meest radicaal eigenz... »
 
 
 
 
 

Escher
Escher
The Dutch graphic artist M.C. Escher (1898 - 1972) is known and loved worldwide for his plane-filling patterns and prints of buildings that are optical illus... »