Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Healing
Healing
Het leven verloopt van de jeugd tot de ouderdom als de cyclus van de
seizoenen. Vroeg in de lente komen we ter wereld, zijn er een poos, en
gaan ten slotte o... »
 
 
 
 
 

Troost
Troost
Ben Borgart - Troost »
 
 
 
 
 

De vuilnisroos
De vuilnisroos
Meesterverteller der volkstaal, Ben Borgart, vertelt in De vuilnisroos (1972) hoe hij als maatschappelijke banneling - vervolgd door zowel overheid als publi... »
 
 
 
 
 

Fontana
Fontana
Borgarts vertrouwde alter ego 'Cuzzi', in dit boek ook vaak Bernardo geheten, gaat op zoek naar zijn Italiaanse 'roots'. Humor en ontroering gaan hier hand i... »
 
 
 
 
 

Een lange weg naar Tipperary
Een lange weg naar Tipperary
Het plezier van het fietsen, beschrijvingen van de natuur en de inheemse bevolking, vrijblijvend gepeins over hoe de wereld in elkaar zit, een kruimeltje lie... »
 
 
 
 
 

Op de keien
Op de keien
Op de keien is een meeslepende roman van D.Santosh. In deze beschouwelijke fictie wordthet leven geschilderd van een ondernemer uitHeemstede, die zonder iden... »
 
 
 
 
 

Levend cargo
Levend cargo
Borgart's Levende Cargo speelt in de kringen der internationale dierenhandel, waar een zeldzaam beestje weleens hoger getaxeerd wordt dan exemplaren van een ... »
 
 
 
 
 

Iguana
Iguana
Een creools spreekwoord zegt: Na Gado en ini Sranan ala sani de mogelik! 'Bij God en in Suriname is alles mogelijk.' Dit ervaart een zeeman als hij een myste... »
 
 
 
 
 

Goed volk
Goed volk
Het leven verloopt van de jeugd tot de ouderdom als de cyclus van de seizoenen. Vroeg in de lente komen we ter wereld, zijn er een poos, en gaan ten slotte o... »