Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Eureka!
Eureka!
Discover and Enjoy the Hidden Power of the English Language »
 
 
 
 
 

Kaas en de evolutietheorie
Kaas en de evolutietheorie
<p>Kaas en de evolutietheorie vertelt hoe de evolutietheorie van Charles Darwin een licht werpt op alledaagse vragen als: Waarom sterven wij? Wat is goed en ... »
 
 
 
 
 

Waarom?
Waarom?
'Hoe bijzonder ben ik eigenlijk?''Is een mobiele telefoon in je hoofd handig?''Spreekt de juf of meester altijd de waarheid?'De meeste kinderen stellen al va... »
 
 
 
 
 

Waarom cola duurder is dan melk
Waarom cola duurder is dan melk
Wat moet ik vinden van marktwerking, economische groei en recessies? Ik weet niet eens wat die woorden feitelijk betekenen. Toch word ik wel geacht er iets v... »
 
 
 
 
 

Kunstmatige intelligentie is niet eng
Kunstmatige intelligentie is niet eng
Wat is kunstmatige intelligentie nou eigenlijk? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan ... »
 
 
 
 
 

Plastic panda's
Plastic panda's
'Volksfilosoof' Bas Haring (1968) promoveerde in de Kunstmatige Intelligentie en is bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Le... »
 
 
 
 
 

Evolutietheorie
Evolutietheorie
Bas Haring benadrukt in dit bijzondere college dat de evolutie plaatsvindt zonder voorbedachten rade. Het is geen Masterplan als alternatief voor het scheppi... »
 
 
 
 
 

Vallende kwartjes
Vallende kwartjes
Wetenschap lijkt ingewikkeld en moelijk te doorgronden. Toch bestaan er verhalen die wetenschap in één keer duidelijk maken, pareltjes die ineens het kwart... »