Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Dieptestructuren in communicatie
Dieptestructuren in communicatie
Tegenwoordig wordt bij iedere opleiding die enigszins levensbeschouwelijk is het werk van de Duitse socioloog en politiek econoom Xavier Porrentruy (1908-197... »
 
 
 
 
 

Rouw om mij
Rouw om mij
'Rouw strekt zich uit over de tijd en kruipt in alle vezels van je lichaam ook al lijkt alles weer bijna normaal.'
(C.G.)
Wie kent niet het overrompelende ge... »
 
 
 
 
 

Liefde plotbaar onerotisch
Liefde plotbaar onerotisch
We komen ene Klaas tegen in de bijkeuken met een fles kruidenlikeur genoemd naar een kloosterorde van kluizenaars. Hij heeft iets te vertellen, op de eerste ... »
 
 
 
 
 

Zeg maar dog met je hondje
Zeg maar dog met je hondje
ZEG MAAR DOG MET JE HONDJE is een post-ironische flardennovelle over honden, die zakken met botten en haren, die schepsels zonder arrogantie en hypocrisie, d... »
 
 
 
 
 

Wolderse wildeman
Wolderse wildeman
In 1850 leiden de door aardappelziekte, tyfus en cholera geteisterde dorpen Aalst en Waalre een moeilijk bestaan. De burgemeesters huren natuurvorser Walter ... »
 
 
 
 
 

Moderne sprookjes in een uitdetijds jasje
Moderne sprookjes in een uitdetijds jasje
MODERNE SPROOKJES IN EEN UITDETIJDS JASJE bevat zacht tegen de herrie van het alledaagse geschilderde verhalen die geënt zijn op folkloristische vertellinge... »
 
 
 
 
 

Tweede versie
Tweede versie
Een verhaal over isolatie, over noodgedwongen thuis moeten zitten. Op een morgen wordt Ulle geschept door een auto tijdens zijn rondje joggen. Als hij uit he... »
 
 
 
 
 

Puntjes op de eitjes
Puntjes op de eitjes
Dit boek biedt een routekaart door de wereld van de twee soorten ei, zowel de tweeklank als het vogelproduct, in een reeks van essays en recepten. Achterin z... »
 
 
 
 
 

Doek en planken
Doek en planken
Dramateksten - een drieluik met een filmscript, een toneelstuk, en een toegift. Drie stukken over standvastige vrouwen die zeer bewust in hun omgeving staan.... »