Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De Atlasvlinder
De Atlasvlinder
In het voormalig Nederlands-Indië arriveren de onderwijzeres mevrouw Borneman en haar nichtje Oetari in de Europese gemeenschap van een klein plaatsje. Hun ... »
 
 
 
 
 

Een tijger op je stoep
Een tijger op je stoep
Als mensen gaan emigreren hebben ze maar weinig tijd om zich bezig te houden met wat hun kinderen zich voorstellen van het vreemde en nieuwe land. Soms moet ... »
 
 
 
 
 

Een warme regen
Een warme regen
<i>Al wat Ik heel mijn leven heb verzwegen,Verlangen zonder vorm en zonder naam,Is nu geworden tot een warme regenBuiten een zilvren raam</i>

Sarah Portenet... »
 
 
 
 
 

Hut 277
Hut 277
'Mijn eerste reis naar Israël maakte ik per schip van Marseille naar Haifa. Mijn hut, nummer 277, deelde ik met vijf andere vrouwen. Ze kwamen uit verschill... »
 
 
 
 
 

Sarung,sari en samfu
Sarung,sari en samfu
<i>Sarung</i>, <i>sari</i> en <i>samfu</i> zijn traditionele kledingstukken voor de vrouwen van de Brie bevolkingsgroepen die Aya Zikken in haar tweede reis ... »
 
 
 
 
 

De Tanimbar legende
De Tanimbar legende
In De Tanimbar-legende, unaniem geprezen als een van Aya Zikken beste romans, arriveren kort na de Tweede Wereldoorlog drie mannen op een afgelegen eiland in... »
 
 
 
 
 

Bizarre wereld
Bizarre wereld
Deze oude vieze wereld, die kun je gerust weggooien', schreef Hans Lodeizen jaren geleden. We zijn nu hard bezig die oude wereld weg te gooien, maar ik heb d... »