Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Johan van Oldenbarnevelt
Johan van Oldenbarnevelt
Historicus Arnout van Cruyningen vertelt in de biografie ‘Johan van Oldenbarenvelt’ over een van de grootste figuren van onze vaderlandse geschiedenis di... »
 
 
 
 
 

200 jaar koninkrijk der Nederlanden
200 jaar koninkrijk der Nederlanden
Arnout van Cruyningen geeft een overzicht van 200 jaar koninkrijk der Nederlanden<br/> <br/>In 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat het Oranjehuis terugk... »
 
 
 
 
 

Het Nederlandse Koningshuis
Het Nederlandse Koningshuis
Dát kroonprins Willem-Alexander zijn moeder opvolgt als koning van Nederland is een feit. De grote vraag is alleen: wanneer? Arnout van Cruyningen schreef e... »
 
 
 
 
 

Van Hortense tot Amalia
Van Hortense tot Amalia
<p>Arnout van Cruyningen laat in ‘Van Hortense tot Amalia’ zien welke vorstinnen het Koninkrijk der Nederlanden in de afgelopen twee eeuwen gekend heeft.... »
 
 
 
 
 

Aanslagen op Oranje
Aanslagen op Oranje
Van Delft tot Apeldoorn: alle (on)bekende aanslagen op de koninklijke familie.Veel vaker dan verwacht waren de Oranjes doelwit!De meest succesvolle aanslag o... »
 
 
 
 
 

De Hanze
De Hanze
Arnout van Cruyningen vertelt in ‘De Hanze’ over het Europese handelarengilde dat zes eeuwen lang wist te overleven. In 1161 stichtten Duitse koopmansgil... »
 
 
 
 
 

Het grote verhaal
Het grote verhaal
Verhalende geschiedenis is lang verguisd, maar nu weer helemaal terug. Arnout van Cruyningen beschrijft in het overzichtswerk Het grote verhaal smakelijk hoe... »
 
 
 
 
 

Oranje in beroering
Oranje in beroering
Maxima, Margarita, Mabel en de dingen die voorbijgaan »
 
 
 
 
 

De Vrede van Münster
De Vrede van Münster
<p>Het vredesverdrag tussen Spanje en de Nederlanden werd 375 jaar geleden op 30 januari 1648 in Münster bevestigd. Op 15 mei werd de vrede getekend en door... »
 
 
 
 
 

De Opstand 1568-1648
De Opstand 1568-1648
In ‘De Opstand 1568-1648’ behandelt Arnout van Cruyningen alle aspecten van de Tachtigjarige Oorlog, tegenwoordig vaak de Nederlandse Opstand genoemd. Pr... »