Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Nederlandse koningshuis
Het Nederlandse koningshuis
Dát kroonprins Willem-Alexander zijn moeder opvolgt als koning van Nederland is een feit. De grote vraag is alleen: wanneer? Arnout van Cruyningen schreef e... »
 
 
 
 
 

De kroon op Oranje
De kroon op Oranje
Waar &wanneer select.Nieuwe serie: historische reisgidsenIn 1813 werd het Koninkrijk der Nederlanden gevormd, in 1814 de grondwet aangenomen en in 1815 nam W... »
 
 
 
 
 

Het Huis van Thorbecke
Het Huis van Thorbecke
<p>In ‘Het Huis van Thorbecke’ beschrijft Arnout van Cruyningen de parlementaire geschiedenis van Nederland, van het begin van de Nederlandse volksverteg... »
 
 
 
 
 

Vorsten van Nederland
Vorsten van Nederland
Een unieke, beknopte en gezaghebbende geschiedenis van de vorsten en Machthebbers van Nederland<br/><br/>Met meer dan 400 schilderijen, foto"s, kaarten en st... »
 
 
 
 
 

Van Hortense tot Amalia
Van Hortense tot Amalia
<p>Arnout van Cruyningen laat in ‘Van Hortense tot Amalia’ zien welke vorstinnen het Koninkrijk der Nederlanden in de afgelopen twee eeuwen gekend heeft.... »
 
 
 
 
 

De koning van Hispanje
De koning van Hispanje
<p>In ‘De koning van Hispanje’ beschrijft Arnout van Cruyningen het leven van deze ongeliefde heerser. In 2020 is het 465 jaar geleden dat Filips II Heer... »
 
 
 
 
 

1572
1572
<p>Als op 1 april 1572 de watergeuzen Den Briel veroveren, is dat de eerste tastbare overwinning voor prins Willem van Oranje. Het is het begin van een reeks... »
 
 
 
 
 

Stadhouders in de Nederlanden
Stadhouders in de Nederlanden
<p>In 'Stadhouders in de Nederlanden: van Holland tot Vlaanderen 1448-1879' biedt historicus Arnout van Cruyningen een verhalend overzicht van alle stadhoude... »
 
 
 
 
 

The Dutch Royal Family
The Dutch Royal Family
the house of Orange-Nassau and the monarchy in the Netherlands. »