Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Nederland in een dag
Nederland in een dag
Hoe gaan wij in Nederland met onze tijd om en is dat anders dan in andere landen? Al sinds 1975 onderzoekt het SCP elke vijf jaar de tijdsbesteding van Neder... »
 
 
 
 
 

Uitstappers en doorzetters
Uitstappers en doorzetters
De overheid probeert iedere Nederlander op een passende manier te latensporten en bewegen. De sportdeelname van de totale bevolking laat delaatste jaren echt... »
 
 
 
 
 

Rapportage sport
Rapportage sport
Ruim de helft van de Nederlanders sportte in 2014 iedere week. Fitness en hardlopen zijn bij volwassenen de populairste sporten. Interventies in de wijken, o... »
 
 
 
 
 

Rapportage sport 2018
Rapportage sport 2018
De Rapportage sport 2018 is de zesde editie in een reeks sinds 2003, waarin onderzoekers van Mulier Instituut, SCP en andere onderzoeksinstituten de belangri... »
 
 
 
 
 

Sporten gemeten
Sporten gemeten
De vraag hoeveel mensen aan sport doen, is gemakkelijk gesteld. Is het antwoord in de praktijk ook zo makkelijk te geven? Een wandeling: is dat sport of een ... »
 
 
 
 
 

Sport: een leven lang
Sport: een leven lang
Veel Nederlanders zijn betrokken bij sport: ze sporten zelf, doen vrijwilligerswerk voor de club, volgen sportprestaties van anderen via de media of bezoeke... »
 
 
 
 
 

Versterking data-infrastructuur sport
Versterking data-infrastructuur sport
Het sportonderzoek heeft in het afgelopen decennium een snelle ontwikkeling doorgemaakt en is voor verdere groei gebaat bij een versterking van de data-infra... »