Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Contingentie
Contingentie
De subtitel van dit boek: ‘Waden door een moeras van filosofisch onbehagen’, voorspelt niet veel goeds voor wie stevige grond zoekt voor zekerheden. Maar... »
 
 
 
 
 

Waarden
Waarden
Wat zijn waarden? En waarvoor dienen ze? Heeft de wetenschap al ontdekt waar waarden zich bevinden en hoe ze werken? Dit zijn onder andere vragen die in dit ... »
 
 
 
 
 

Ik vind...
Ik vind...
Hoe komt het dat we iets vinden? Hoe komt het dat ik iets vind? Hoe komen we aan de wijsheid dat wat we vinden goed is, terwijl anderen die er anders overden... »
 
 
 
 
 

Cognitio
Cognitio
Kunnen we weten wat cognitie is? Deze vraag is een leidraad die ons zal brengen naar alle mogelijke uithoeken van relevante kennisgebieden om deze vraag te b... »
 
 
 
 
 

Waarom de wereld toe is aan een ander economisch systeem.
Waarom de wereld toe is aan een ander economisch systeem.
Welk economisch idee gaat de 21ste eeuw veranderen? Welk idee maakt korte metten met de spanning tussen economische groei en het klimaat? Kan een economie di... »
 
 
 
 
 

WAARHEID
WAARHEID
Wat is waarheid? Is waarheid een cognitief verschijnsel of heeft waarheid een fysische grond? Wanneer werd waarheid pas waarheid, of is er altijd al waarheid... »
 
 
 
 
 

Eunomia
Eunomia
Een kanteling in het denken over economie moet gaan over humaniteit. Over voldoende voedsel, huisvesting, banen en onderwijs voor iedereen. Het moet gaan ove... »
 
 
 
 
 

EPISTEMOLOGIE, NEUROANATOMIE EN EVOLUTIE
EPISTEMOLOGIE, NEUROANATOMIE EN EVOLUTIE
Welke invloed hebben evolutie en neuroanatomie op de epistemologie? En welke invloed heeft de epistemologie op de neurologie en evolutie? Het geeft het kenni... »
 
 
 
 
 

De val van de dansdieren
De val van de dansdieren
De val van de dansdieren is een karikaturale zedenschets van de Ballroom-danswereld, met tal van hilarische scenes. In het verhaal wreekt een ongewenst enig ... »
 
 
 
 
 

DE POSITIE VAN WAARDEN IN HET COGNITIEVE SYSTEEM
DE POSITIE VAN WAARDEN IN HET COGNITIEVE SYSTEEM
Had Nietzsche gelijk toen hij schreef dat alles door het oog van waarden gaat? Wat bedoelde hij met alles? Betekent het dat alle mentale kwaliteiten onderwor... »