Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De helleveeg
De helleveeg
Ze noemden haar schertsend Tientje Poets, maar haar schoonmaakwoede ging over lijken.
In <i>De helleveeg</i> keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het dec... »
 
 
 
 
 

De eenzaamste 20 minuten van de mensheid
De eenzaamste 20 minuten van de mensheid
Met de hand gesigneerd door Dick Matena en A.F.Th. van der Heijden. Weergaloos getekende pagina’s en ingenieuze verhaallijnen. Gelimimteerd, innen hardcove... »
 
 
 
 
 

Stemvorken
Stemvorken
Twee getrouwde vrouwen, allebei moeder en midden veertig, storten zich in een lesbische amour fou zonder weerga. Zwanet Vrauwdeunt, die het verhaal vertelt, ... »
 
 
 
 
 

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »
 
 
 
 
 

De slag om de Blauwbrug
De slag om de Blauwbrug
Het is 30 april 1980, de dag van de inhuldiging van koningin Beatrix. De sfeer in Amsterdam is explosief, onder het motto: 'Geen woning, geen kroning'. De we... »
 
 
 
 
 

Weerborstels
Weerborstels
A.F.Th. van der Heijden richt in deze kleine roman, verschenen als Intermezzo bij 'De tandeloze tijd', een monument op voor Robby, een neef van Albert Egbert... »
 
 
 
 
 

Weerborstels
Weerborstels
'Alleen al het korte hoofdstuk waarmee het verhaal het verhaal besluit verdient het wat mij betreft om binnen twee weken klassiek te zijn.' - Reinjan Mulder ... »
 
 
 
 
 

Kwaadschiks
Kwaadschiks
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas' aanhoudende drank- en drugscon... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in <i>De gevarendriehoek</i> zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn ... »