Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Samen is twee keer alleen
Samen is twee keer alleen
<em>Samen is twee keer alleen</em> speelt omstreeks 1930, in de tijd van het opkomende fascisme. Michel is een jonge, rusteloze journalist, die zich zorgen m... »
 
 
 
 
 

Ik ben tegen
Ik ben tegen
A. den Doolaard heeft in een stroom van artikelen en verspreide publicaties gewaarschuwd tegen kernbewapening en tegen de drogredenen die door regeringen wor... »
 
 
 
 
 

De bruiloft der zeven zigeuners
De bruiloft der zeven zigeuners
Het blauwe bergmeer van Ochrid, de Macedonische bergen op de grens van JoegoslaviĆ« en AlbaniĆ« vormen het decor van dit romantische verhaal. Branko Markovit... »
 
 
 
 
 

Het hakenkruis over Europa
Het hakenkruis over Europa
een grote reportage »
 
 
 
 
 

De druivenplukkers
De druivenplukkers
Het is oogsttijd in het rijke wijnland van BourgondiĆ«. De druivenpluk trekt allerlei mensen aan, mannen en vrouwen, arbeiders en intellectuelen. Het is een ... »
 
 
 
 
 

Orient-Express
Orient-Express
 »
 
 
 
 
 

Het verjaagde water
Het verjaagde water
Het Verjaagde Water heeft een hele generatie waterbouwers verleid tot de keuze van hun vak en het boek heeft een nog groter aantal waterbouwers geboeid of ze... »
 
 
 
 
 

Wampie
Wampie
<em>Wampie</em> is het verhaal van twee jonge mensen die in een zonnige zomer op elkaar verliefd worden. Wampie is een vrolijk, levenslustig en ondeugend mei... »
 
 
 
 
 

Ontsporingen
Ontsporingen
Dit is de eerste verhalenbundel van de romancier A. den Doolaard. Maar de verhalen zijn dan ook eigenlijk meer gecondenseerde romans. Het zijn er zes bij elk... »