Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Aarde zal bestaan
Aarde zal bestaan
Terpstra
Een pakkende, op historische feiten gebaseerde romand van de bekende verteller Pieter Terpstra.
Als je geluk treft
Als je geluk treft
Gerda van Wageningen
omnibus bevat: Door liefde verbonden . Je weet toch waarom . Nu begint de lente...
Als je het licht niet kunt zien
Als je het licht niet kunt zien
Anthony Doerr
Roman over een blind meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat samen met haar vader een museumschat bewaakt.
Asta's boek
Asta's boek
Ruth Rendell
Het is 1905. Asta en Rasmus zijn met hun twee zoontjes van Denemarken naar London geƫmigreerd. Terwijl Rasmus meestal voor zaken in het buitenland is, probeert Asta via haar dagboeken haar isolatie en eenzaamheid te verdrijven in dat vreemde huis in dat vreemde land. Deze dagboeken zullen meer dan zeventig jaar later met enorm succes worden gepubliceerd en, door toeval, de waarheid onthullen over een nooit opgeloste misdaad en nog vele andere mysteries. Wanneer Asta's kleindochter de dagboeken leest, ontdekt ze onvermoedde facetten van een vrouw die ze dacht te kennen. Een passage verwijst naar ene Mrs. Roper, een van Asta's buren destijds in London. Op datzelfde moment wordt er een documentaire gemaakt over een nooit opgeloste moord aan het begin van de eeuw - de moord op Lizzy Roper, wier dochter daarop spoorloos verdween. Kan dit dagboekfragmentje uitkomtst brengen in een van de meest geruchtmakende rechtszaken van deze eeuw? Kan het ook licht werpen op het raadsel van de ware achtergrond van Asta's dochter Swanny? Wie Asta's boek leest, neemt deel aan een dubbele speurtocht en aan een reis naar het verleden, door samen met de verteller het bewijsmateriaal uit te ziften en de familiegeheimen te doorgronden. Door middel van 'true crime', een moordmysterie en een autobiografie laat Ruth Rendell heden en verleden in elkaar grijpen in een krachtig en subliem gecomponeerd verhaal, dat van begin tot eind beklemmend en aangrijpend is. Ruth Rendell is benoemd tot de beste thrillerschrijfster van Engeland. Als geen ander weet zij het kwaad achter het alledaagse dat mensen tot waanzin drijft, te ontrafelen.
Babylon leeft onder ons
Babylon leeft onder ons
J.I. van Baaren
.
Bewogen stilte
Bewogen stilte
Nel van der Zee, B. Bausch-Polak & L. Auerbach-Polak
.
Black out
Black out
J. Nance
Een boeing 747 - 400 is net vertrokken van het vliegveld van Hongkong, als een explosie de gezagvoerder doodt en de tweede piloot verblindt. Met de hulp van ...
Bommel!
Bommel!
H. van Welzen & M. Bos
“Voor alle kattenliefhebb(/st)ers!”
Dagboek van een poes
Dagboek van een poes
Remco Campert
In Dagboek van een poes is Poef aan het woord, een oplettende poes die met het verteltalent en de opmerkingsgave van haar geestelijk schepper vertelt over haar dagelijks bestaan. Poef gunt ons een kijkje in het leven met Staartloze Tweebenigen, zijn huisgenoten Rok en Bril en ook de rode kater Harry, de Terreur van de Tuinen.