Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Prikbord

Emmy
Emmy heeft de afbeelding van de club aangepast.
9 Mei 2011, 19:53:34
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Emmy
Emmy
Je hebt gelijk Sharon, de tijd gaat werkelijk razendsnel! Zullen we voor Caleidoscoop gaan? Dan heeft ons fanatieke lid Linda J. alle tijd en ruimte om lekker verder te schrijven aan Tweestrijd :-)
9 Mei 2011, 19:51:56
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Linda Jansma
Linda Jansma: Uhm, ik wil niet lullig doen, maar Caleidoscoop is vorige maand aan de beurt geweest... :)
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Is dat zooooooo??????? Ooooh, wat erg!! Hihihi, komt natuurlijk omdat ik 'm al had gelezen, evenals Zwanenzang. Ik vond het ook al zo vreemd dat ik hieronder van mezelf een recensie zag staan!Wat een giller!
En nu?
Ik heb van de bieb nog liggen: "Outcast" van Carla de Jong en "In Dubio" van Eva Noorlander en "De Geur van Regen" van Lineke Dijkzeul.
(of hebben we die ook allemaal al gelezen?)
Linda Jansma
Linda Jansma: Volgens mij hebben we die nog niet gelezen. Ik heb Outcast wel hier thuis gehad van de bieb, maar die is inmiddels weer terug. Geen tijd gehad om hem te lezen. En omdat Tweestrijd echt af moet, sla ik dit keer nogmaals over... Wel jammer, maar als Tweestrijd af is ga ik de schade inhalen!
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Dan zet ik snel Outcast neer! En schrijf jij lekker verder!
Linda Jansma
Linda Jansma: Okidoki!
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Moet je dit eens lezen (bron: watleesjij.nu):
Onlangs heb ik het boek Outcast gekocht, geschreven door Carla de Jong. Graag wil ik u attenderen op het feit dat er enorm veel fouten in het boek staan. Ik heb het dan over taalfouten, stijlfouten, spellingsfouten, niet bestaande woorden etc. Om er een paar te noemen: gunen moet gunnen zijn en een ziekteverzekering bestaat niet. Het is onmogelijk je te verzekeren tegen ziekte, slechts verzekeren tegen kosten voortvtloeiend uit ziekte is een mogelijkheid. Het woord ziekteverzekering moet dus ziektekostenverzekering zijn. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, helaas staat het verdere boek ook vol fouten. Dit is voor mij een enorme tegenvaller. Indien ik een boek aanschaf, verwacht ik er geen fouten in aan te treffen. Juist een schrijver moet over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid beschikken. Tevens verwacht ik van redacteuren en uitgeverijen dat ze eventuele taalfouten corrigeren. Als ik geweten had dat dit boek zoveel fouten bevatte, had ik het niet
sharon  de lange
sharon de lange: haha grappig met dit boek heb ik vanmiddag nog mee in me handen gestaan in de bieb uit eindelijk heb ik hem terug gezet en hem veder vergeten kijken of hij er morgen nog staat
maar om even terug te komen wat je hier boven schrijft over de spel fouten zou wel erg slecht zijn als dat waar is
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Ja nogal... ik schrok nogal van het berichtje. Het was aan de uitgever gericht (stond bij de recensies van Outcast op watleesjij.nu)
Nou ja, we zullen zien!
Linda Jansma
Linda Jansma: Ik las ook ergens dat je beter het eerste boek van Carla de Jong kunt lezen, omdat er in Outcast nogal naar wordt terugverwezen en zodoende wat spoilers over het eerste boek prijsgeeft. Weet niet of iemand dat een bezwaar vindt?
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Volgens mij bedoel je dan Serpent, die heb ik onlangs vrijwel ongelezen teruggebracht :-), vond het niets... maar dat kan ook persoonlijk zijn natuurlijk. We wachten even de anderen af...
Linda Jansma
Linda Jansma: Ja, Serpent kan wel. Ik had beide boeken liggen en beiden zijn terug vanwege tijdgebrek, om het zo maar te noemen. Heb nu wel Nickname liggen om te lezen, maar da's zuiver vanwege de Schaduwprijs. Weet niet eens of ik hem voor de 31ste wel uitkrijg hahahaha!
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Nickname heb je zo uit ;-), ik vond het tof!
We laten gewoon Outcast staan en zien wel wat happened, ok?
Linda Jansma
Linda Jansma: Oké!
Wemmie Wolf
Wemmie Wolf: Dus een boek vol spelfouten en zo, haha, maakt ons extra kritisch. Het zal mij benieuwen.
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Mij ook Wemmeke! Ik heb hem in huis, maar nog niet begonnen. Ben "Jacoba, dochter van Holland" aan het lezen, totaal iets anders, best leuk
Wemmie Wolf
Wemmie Wolf: Is dit niet een historische roman van Simone vd Vlugt? Die heb ik ook gelezen en het was een welkome afwisseling.
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Ja die, heb hem inmiddels uit en was aangenaam verrast! Fijn boek!
Wemmie Wolf
Wemmie Wolf: Einde van de maand, kan ik al iets kwijt over het boek Outcast? Deze keer heb ik het boek aan de kant gelegd. Ik kan er de vinger niet op leggen maar het boeide mij niet zo. Er werden veel personages opgevoerd. Het bleef te lang liggen, een teken voor mij om er mee te stoppen. Jammer, de volgende keer beter. Welk boek hebben we nu in de aanbieding? Lieneke Dijkzeul, Anita Terpstra?
sharon
sharon
we zitten al weer in de nieuwe maand en ben benieuwd naar de meningen over het boek zwanenzang (heb zelf het boek nog niet kunnen lezen omdat deze steeds uitgeleend was in de bieb)
8 Mei 2011, 15:27:25
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
jesje bulder
jesje bulder: ik vond het een super goed boek en erg verrassend,steeds denk je te weten wie het is en hoe het zit en dan blijkt het toch weer anders, raad hem wel aan te lezen tis zeker de moeite waard!!
Linda Jansma
Linda Jansma: Ik heb even overgeslagen. Te veel eigen schrijfwerk om goed te kunnen lezen. Maar ik zal hem in ieder geval op mijn NTL lijst zetten!
Marion Michel
Marion Michel: heb dit boek ook niet kunnen bemachtigen in de bieb, mijn wenslijst wordt steeds langer maar wat in het vat zit verzuurd niet...toch?
Wemmie Wolf
Wemmie Wolf: Dacht dat ik al iets had geschreven maar ik vind het niet terug. Zwanenzang was één van mijn eerste kennismakingen met Loes den Hollander en ik ben erg door haar boeken verrast. Een aangename, dat zeker.
Het thema en de beschrijving van de personages vond ik erg knap geschreven. Het boek leest vlot weg en bleef tot aan het eind voor mij een verrassing. Ondertussen heb ik meer van haar gelezen.
Vandaag is het alweer de 8ste, wat gaat het deze keer worden? Simone vd Vlugt, Marion Pauw? En is Caleidoscoop inmiddels in de bibliotheek?
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Mijn recensie van Zwanenzang (11/08/2010):
Zwanenzang vond ik tot op zekere hoogte een goed boek. De verhaallijnen van de Zwanen vond ik spannend, maar de teksten tussendoor over de stemmen vond ik minder boeiend. Het einde daarentegen was spannend en verrassend, alhoewel ik nog steeds niet achter het motief van de dader ben. Daar kan ik alleen maar naar gissen.
Linda Jansma
Linda Jansma: Wemmeke, de centrale bibliotheek heeft laatst bijna 800 exemplaren besteld. Ik mag dus aanemen dat Caleidoscoop inmiddels in de bieb te verkrijgen is :)
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Caleidoscoop is inmiddels te leen, zelfs in de uithoeken van ons land, van betrouwbare bron vernomen.
Wemmie Wolf
Wemmie Wolf: Wat gaan we doen, inmiddels veel nieuwe leden heb ik gezien, wat denken die ervan?
Caleidoscoop van onze eigen Linda??
Wemmie Wolf
Wemmie Wolf: Haha, slim hoor, inmiddels aangepast zie ik aan de zijkant. Nou, een makkie dus deze maand want ik hem lekker al gelezen. Voor de anderen, heel veel plezier en spanning gewenst!
Yvette
Yvette is lid geworden.
27 April 2011, 20:02:08
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Sofie
Sofie is lid geworden.
14 April 2011, 8:16:40
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Emmy
Emmy heeft de afbeelding van de club aangepast.
4 April 2011, 22:42:43
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Kristy
Kristy is lid geworden.
3 April 2011, 23:19:08
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Ramona
Ramona
Super mooi boek!
Ik kwam er aan het einde pas echt achter hoe het zat.. Top Boek!!!
3 April 2011, 15:08:39
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Emmy Iwema
Emmy Iwema: Caleidoscoop bedoel je?? Of Zwanenzang? :-)
jesje bulder
jesje bulder: ik vond het ene erg verrassend en spannend boek,steeds denk je te weten hoe het zit en dan is het toch weer niet zo. veel lees plezier
jesje bulder
jesje bulder: zwanenzang
justine koster
justine koster: Dit is een heel goed boek, wens jullie dus veel leesplezier.
frankrijk
frankrijk : Fijn te horen,dat Zwanenzang de moeite waard is ik neem het volgende week mee op vakantie.Thx
Angela
Angela
Ik heb Zwanenzang een tijdje geleden gelezen, een spannend boek! Ik wens iedereen veel leesplezier.
3 April 2011, 14:57:58
Dutch Lady Thriller Writers (DLTW)
Emmy
Emmy heeft het huidige boek gewijzigd in Zwanenzang door Loes den Hollander.
3 April 2011, 13:31:34
Zwanenzang