Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Blij met een dooie mug
Blij met een dooie mug door Marcel Dicke
Ondanks het feit dat insecten vaak een inspiratie vormen voor kunstenaars, filmmakers en componisten, worden ze niet op waarde geschat en dat komt omdat er enke... »
 
 
 
 
 

Heer der planten
Heer der planten door Carlos Magdalena
In Heer der planten ontmoeten we Carlos Magdalena, een man met een missie. Hij wil zoveel mogelijk zeldzame en bedreigde plantensoorten van de ondergang redden ... »
 
 
 
 
 

De genialiteit van vogels
De genialiteit van vogels door Jennifer Ackerman
Vogels zijn verbluffend intelligente wezens. Diezelfde papegaaien die ons het woord 'papegaaien' hebben bezorgd, praten ons niet alleen na, maar blijken te kunn... »
 
 
 
 
 

Geroezemoes in het gras
Geroezemoes in het gras door Dave Goulson
In ‘Geroezemoes in het gras’ laat Dave Goulson zien hoe prachtig de natuur in al haar verschijningsvormen is, maar ook hoe kwetsbaar. Hij verlangt ernaar een st... »
 
 
 
 
 

Een hondenleven
Een hondenleven door Chloe Shaw
Al sinds haar kindertijd zijn er honden in het leven van Chloe Shaw. Ze weet als geen ander wat het is om van een hond te hou den alsof het een familielid is en... »
 
 
 
 
 

Tussen glimlach en grimas
Tussen glimlach en grimas door Mariska Kret
Mensen zijn tot op zekere hoogte in staat elkaars emoties van het gezicht te lezen, maar hoe doen andere dieren dat? Hoort een vogel aan de zang van een andere ... »
 
 
 
 
 

Vogeltaal
Vogeltaal door Barbara Ballentine & Jeremy Hyman
<p>Achter de fluitconcerten van vogels gaan fascinerende verhalen en wetenschappelijke inzichten schuil. <em>Vogeltaal</em> vertelt hoe vogels liedjes leren en ... »
 
 
 
 
 

Stel, je bent een virus
Stel, je bent een virus door Bart Braun
<p>Onvoorstelbaar lang voordat er mensen waren, bestonden er al virussen op aarde. Het zijn meer dan ziekmakers: er zijn ook virussen die je juist gezond helpen... »