Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Beatrix
Beatrix door Jutta Chorus
Kroniek van de jaren waarin Beatrix koningin was. Over haar taakopvatting, haar streven naar nauwkeurigheid en over haar zorgen. »
 
 
 
 
 

Willem IV
Willem IV door Jan Hoedeman & R. Meijer
Het toekomstige staatshoofd van Nederland is een man. Familie en vrienden noemen hem Alexander. Maar wie is hij? Hoe lang heeft hij geworsteld met zijn lot? Met wie is hij bevriend? Wie zijn de mensen achter de schermen, de ‘makers’ van de nieuwe koning? Wat doen zij? Hoe hebben zij bijgedragen aan de vorming van de man die de hoge standaard van zijn moeder als voorland heeft? Wat zijn de contouren van zijn koningschap?<br/><br/>In dit boek schetsen Jan Hoedeman en Remco Meijer op basis van honderd interv »
 
 
 
 
 

Juliana & Bernhard
Juliana & Bernhard door Cees Fasseur
Herziene en aangevulde editie.
Het huwelijk van Juliana en Bernhard maakte in de jaren vijftig een ernstige crisis door. Een echtscheiding dreigde. De huwelijks... »
 
 
 
 
 

Kroonprins Willem van Oranje en Anna Paulowna in Tervuren
Kroonprins Willem van Oranje en Anna Paulowna in Tervuren door Frans Vollenbroek
In 1815 was Tervuren een dorp dat was ontdaan van zijn luister: Karel van Lorreinen (1712-1780) was al 35 jaar dood en het hertogelijk kasteel was op last van k... »
 
 
 
 
 

Van Hortense tot Amalia
Van Hortense tot Amalia door Arnout van Cruyningen
<p>Vanaf haar achttiende jaar kan Amalia, de Prinses van Oranje, de tiende vrouw worden die in Nederland de titel van koningin zal dragen. Zes vorstinnen hebben... »
 
 
 
 
 

Elizabeth & Margaret
Elizabeth & Margaret door Andrew Morton
<p><em>Elizabeth & Margaret </em>van Andrew Morton, auteur van <em>Diana, haar eigen verhaal</em>, is het verhaal van de onafscheidelijke zusjes Windsor. De onv... »
 
 
 
 
 

Jaarboek Oranje-Nassau 2020
Jaarboek Oranje-Nassau 2020 door Hanna Klarenbeek, Hans Cools & Miara Fraikin
 »
 
 
 
 
 

Koninklijke stijl
Koninklijke stijl door Brigitte Balfoort & Joëlle Vanden Houden
Wat dragen dames die in paleizen wonen, gekleed worden door de beroemdste ontwerpers en de meest waardevolle juwelen binnen handbereik hebben? Het blijft een ge... »
 
 
 
 
 

Van Hortense tot Amalia
Van Hortense tot Amalia door Arnout van Cruyningen
<p>Vanaf haar achttiende jaar kan Amalia, de Prinses van Oranje, de tiende vrouw worden die in Nederland de titel van koningin zal dragen. Zes vorstinnen hebben... »
 
 
 
 
 

De Italiaanse prinses
De Italiaanse prinses door Willemijn van Dijk
<p><em>De Italiaanse prinses </em>van Willemijn van Dijk is het verhaal van het verzwegen leven van prinses Marianne van Oranje-Nassau.</p><p>Prinses Marianne v... »