Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Washington Black door Esi Edugyan

Washington Black is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 1 keer gelezen.
Anoniem
- Washington Black
 
 
 
 
 
(5)

Dit boek is echt een aanrader.
Het begint op de suikerplantage in Barbados. Daar werkt de elfjarige slaaf George Washington Black. Hier wordt hij beschermd door een oudere vrouw met de naam Big Kit.
Ze worden op een dag gevraagd om samen bij het eten te helpen in het huis van de plantagehouder. Dit heeft tot gevolg dat George door Christopher Wilde wordt gekozen om zijn assistent te worden. Christopher is de broer van de plantagehouder en zijn bijnaam is Titch. George helpt Titch waar hij maar kan bij een experiment. Er gebeurt op een dag iets verschrikkelijks waardoor ze het eiland zo snel mogelijk moeten verlaten.
George en Titch hebben een goede band met elkaar gekregen. De avonturen brengen hun naar verschillende landen waar ze echt heel wat beleven.

Het verhaal gaat over de slavernij en zoals Esi Edugyan het beschrijft zal het een ieder die dit boek leest blijven boeien vanaf het begin tot het einde.
Het is dan ook zeker de 5 sterren waard die ik heb gegeven.
Wat een geweldig boek om te lezen.