Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Parken en woestijnen ; De vogel Phoenix ; Vergezichten en gezichten door M. Vasalis

De vogel phoenix
De vogel phoenix
In deze bundel (reeds toe aan de zesendertigste druk!)zijn de volgende gedichten opgenomen: Phoenix I, Phoenix II, Kind, Sprookje Hij huilt, en uit zijn slaap versteende ogen, Appelboompjes, April, Oktober, De kleine zeemeermin, Zomer, R... »
Innerlijke eenvoud
Innerlijke eenvoud
Innerlijke eenvoud werpt een helder licht op het leven zoals het voor... »
Gerrit Komrij's Nederlandse poezie van de 19de t/m de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten
Gerrit Komrij's Nederlandse poezie van de 19de t/m de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten
Komrijs Nederlandse pozie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten is de compleetste en verrassendste poziebloemlezing van ons taalgebied. Dit boek lijkt populairder dan ooit. Het boek is ten opzichte van eerdere e... »
Van muizen en mensen
Van muizen en mensen
Van muizen en mensen is een klassieker in de wereldliteratuur. Tijdens de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw proberen de dagloners George en Lennie het hoofd boven water te houden. Op het platteland van de Verenigde Staten tre... »
Tralievader
Tralievader
De novelle Tralievader (1991) is opgebouwd uit korte hoofdstukjes waarin Carl Friedman het dagelijks leven beschrijft van een gezin met drie opgroeiende kinderen na de Tweede Wereldoorlog. In het gezin duurt de oorlog voort omdat de vade... »
De mandala als helend beeld
De mandala als helend beeld
een weg bij het onderzoeken, bewustworden en het transformeren van eigen mogelijkheden »
Het boek Benjamin
Het boek Benjamin
Elf jaar is Benjamin als hij getuige is van een moord: Dina, zijn moeder, schiet haar geliefde dood. Vanaf dat moment wordt de jongen achtervolgd door de vraag of een getuige ook schuldig is. Als hij later in Tromsø en als student medic... »
Pelican Bay
Pelican Bay
Nelleke Noordervliet is de schrijfster van het Boekenweek Essay 2013. Aan het eind van de achttiende eeuw wordt op een Caribisch eiland een gruwelijke moord gepleegd. Het slachtoffer is de vrouw van suikerplanter en slavenhouder Jacob R... »
Monkie
Monkie
Een tekstloos prentenboekverhaal over de omzwervingen van knuffelaap Monkie, die na een val van de fiets bij allerlei dieren terecht komt, voordat hij weer veilig in de kinderarmen belandt waar hij thuishoort. »