Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Illegaal

- Illegaal
 
 
 
 
 
(4)

De titel en de korte introductie op de achterzijde van het boek trokken mij aan. Even wegkruipen in een andere wereld, in de verre toekomst waar mensen alleen bestaan als ze geregistreerd zijn door middel van chips, zo niet dan besta je niet en ben je illegaal. Je waant je even in het spannende leven van Joshua. Het verhaal is helder en vlot geschreven en leest lekker weg.

Het verhaal gaat over een wereld waar alle mensen zijn geregistreerd door middel van chips en hierdoor het recht hebben op een baan, eten en onderdak; er is geen ruimte voor mensen die niet zijn gechipt . Mensen die geen chip hebben of de status van gechipte verloren hebben bestaan niet of niet meer en zijn illegaal.

De hoofdpersoon Joshua en zijn vrienden zijn levendige karakters, ze inspireren je om positief en loyaal in het leven te staan. Ze vormen een hecht team dat samen de strijd aangaat tegen de regering voor hun bestaansrecht.

Het verhaal leest prettig en je kunt de gedachten van de vele personages goed volgen. Als zijn veilige leven op Antarctica bedreigd wordt, verhuist Joshua naar De Veilige Haven. Hier komt hij in het team van Dante en samen met dit team waagt Joshua zich regelmatig in vijandelijk gebied voor eten, om gevangenen te bevrijden en illegalen te helpen. Joshua gaat nooit alleen op stap; zijn beste vriend Kilian is altijd aan zijn zij. Joshua raakt verstrikt in een stille oorlog van illegalen tegen de regering om te vechten voor hun recht om te mogen bestaan.

Anna van der Veen is een jonge schrijfster en dat zie je ook in het taalgebruik terug. Er wordt een spannend verhaal verteld, met een vleugje romantiek. Veel eigenschappen van die nieuwe wereld zijn herkenbaar zoals de wereld nu is. Ook dat maakt het leuk om te lezen.
De vlotte en jonge schrijfstijl, de vele gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen maken dat je het boek in één keer uitleest.

Het boek is echt een aanrader. Zeker voor de groep Jong Adult. Mocht er ooit nog een vervolg geschreven worden, dan zal ik dat zeker lezen.

Meer recensies