Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Haar naam was Sarah door Tatiana de Rosnay

Haar naam was Sarah is 95 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 484 keer gelezen.
Anoniem
- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

"Wat een boek", echt zo`n boek waarvan je als het uit is alleen maar zuchtend zeggen kan "wat een boek"
Vond het een erg emotioneel en pakkend boek, had nog nooit van deze gebeurtenis in de geschiedenis gehoord, maar juist door het ons te laten zien door de ogen van een klein meisje van toen en een vrouw van nu heel erg pakkend, juist doordat het meisje zo onschuldig de gekte om haar heen bekijkt en beschrijft zie je nog meer het absurde van het hele gebeuren.
Vindt het een ontroerend verhaal, je voelt de wanhoop van het kleine meisje, je weet wat er komt en wilt haar hier het liefst voor beschermen!
Heb er echt een traantje om gelaten!

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

Ik had dit boek al meer dan een jaar in de kast liggen maar was eigenlijk een beetje bang om eraan te beginnen. Aangezien iedereen m zo ontzettend mooi vind, dacht ik: zul je net zien dat het boek mij tegenvalt, nou niets is minder waar. Wat een hartverscheurend, mooi ontroerend boek is dit. Ik vond beide verhaallijnen erg mooi om te lezen en mij stoorde het ook niet dat het verhaal van Sarah ineens stopte, meer viel er ook niet te vertellen, de afloop lees je toch in het verhaal van Julia. Ik heb er nu enorm veel spijt van dat ik dit boek zolang heb laten liggen, bij mij heeft het een welverdiend plekje in mijn top tien gekregen.

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

Een oorlogsverhaal dat me diep raakte. Ondanks dat ik de film al gezien had was het lezen van het boek nog steeds emotioneel. Het moment dat de hoofdpersoon ervaart wat er met haar broertje is gebeurd, gaat door merg en been. Opnieuw besef je hoe zoveel mensen door deze oorlog voor het leven getekend zijn.

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

Een heel ontroerend en heftig/emotioneel boek.
Ik heb al aardig wat boeken gelezen over de Tweede Wereldoorlog, maar deze heeft me denk ik het allermeest geraakt!
Ook ik kon absoluut niet stoppen met lezen en vaak was het dan inees al 2.00 uur 's nachts dat ik dacht: "ik moet nu toch echt gaan slapen."

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

Wat een fantastisch verhaal.Het is spannend, ontroerend en aangrijpend. Verleden en heden worden perfect afgewisseld. Het boek is een terechte bestseller! Voor alle twijfelaars die er nog zijn: Ga als de bliksem dat boek lezen, je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

Hier was ik erg van onder de indruk. Ik had geen idee van de rol die de Franse politie in WO II. Aanrader!

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(2)

Dit boek is absoluut niet zo goed als men je doet geloven. Ik vond het in ieder geval zéér matig.

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(5)

Geweldig! In één woord, om zo'n aangrijpend boek op deze manier te kunnen verfilmen, chapeau! Het boek werd precies gevolgd, zelfs zo dat toen het moment kwam dat de kast openging ik niet durfde te kijken, bang voor heel realistisch beeld! Krijg je de kans, bekijk deze film!

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(3)

Dit boek leest als een trein, ondanks het zware onderwerp, toch vind ik het overschat.

- Haar naam was Sarah
 
 
 
 
 
(4)

Haar naam was Sarah is een ontroerend en aangrijpend verhaal. Julia Jarmond stuit in haar zoektocht naar informatie over het Vel d'Hiv op het verhaal van Sarah, een joods meisje, een slachtoffer van de Holocaust. Het is een verhaal wat Julia en ook mij als lezer niet meer losliet. Een verhaal over de zoektocht naar waarheid en gerechtigheid. Zakhor. Al Tichkah. Blijf het gedenken. Vergeet het nooit.