Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De overkant van de rivier door Jan Siebelink

De as van mijn moeder
De as van mijn moeder
‘Als ik terugkijk op mijn jeugd vraag ik me af hoe ik het eigenlijk overleefd heb. Uiteraard was het een beroerde jeugd: aan een gelukkige jeugd valt geen eer te behalen. Erger dan de doorsnee ongelukkige jeugd is de ongelukkige Ierse j... »
Het boek Dina
Het boek Dina
Als kind van vijf veroorzaakt Dina de dood van haar moeder. Tien jaar later, na een eenzame jeugd, wordt het eigenzinnige meisje uitgehuwelijkt aan de vijftigjarige Jacob Grønelv, de eigenaar van het landgoed Reinsnes in het barre noord... »
Anna, Hanna en Johanna
Anna, Hanna en Johanna
Johanna is dement en ligt op sterven. Haar dochter Anna bezoekt haar en begint zich af te vragen wie haar grootmoeder Hanna was. Omdat Johanna niet meer in staat is antwoord te geven op haar vragen, gaat Anna zelf op zoek.
Ze reist d... »
Kleine IJsbeer en de Bange Haas
Kleine IJsbeer en de Bange Haas
Wie er nu het meest bang?Thema's: moed, elkaar helpenOp een dag hoort Lars uit een diepe kuil gejammer. Het is Hugo de sneeuwhaas. Mat Lars’ hulp klimt hij uit de kuil. Lars en Hugo hebben veel plezier samen, maar Lars vindt Hugo stieke... »
Sonny Boy
Sonny Boy
In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere, getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Ri... »
De Schaduw van de wind, Stadsgids
De Schaduw van de wind, Stadsgids
Wie herinnert zich niet het labyrintische ‘Kerkhof der Vergeten Boeken’, het Santa Lucia Hospice, of de galmende universiteitsgalerij van Béa en Daniels stiekeme ontmoeting uit het populaire boek De schaduw van de wind? Deze kleine ... »
Schaduwkind
Schaduwkind
Luxeeditie.Al 85.000 exemplaren verkocht.lsquoEen vrouw die haar man begraaft wordt weduwe genoemd een man die zonder zijn vrouw achterblijft weduwnaar. Een kind zonder ouders is wees. Maar hoe heten vader en moeder van een gestorven kin... »
De schaduw van de wind
De schaduw van de wind
'Carlos Ruiz Zafón slaagt er telkens weer in om bij zijn lezers een huivering over hun rug te laten lopen.' - Frankfurter Rundschau

'Carlos Ruiz Zafóns griezelverhalen treffen een toon, die miljoenen lezers in de wereld naar m... »
Verlovingstijd
Verlovingstijd
Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog. Twee verschoppelingen, de zoon van de fietsenmaker en een zoon van een rioolwerker, vinden elkaar. Hun hechte vriendschap wordt echter ... »
De eeuw van mijn vader
De eeuw van mijn vader
Wat verbindt ons met al diegenen die in de voorbije eeuw geleefd hebben? Is het niet hun menselijkheid, hun blindheid soms, meer nog dan hun grote en kleine heldendom? Geert Mak schreef een biografie van het Nederland van de twintigste e... »