Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Bella Italia

- Bella Italia
 
 
 
 
 
(3)

Een goed geschreven thriller waarin de zorgen van de ouders wiens kind een traumatische ervaring heeft gehad goed wordt omschreven. De spanning wordt goed opgebouwd en het boek laat zich prettig lezen.
Vooral vader Hans heeft er moeite mee om zoon Niels los te laten. Wanneer het gezin de vakantie doorbrengt op een camping aan het Gardameer en de elfjarige Niels vriendjes krijgt vinden Hans en Petra het goed als hij met hen naar diverse activiteiten, die op de camping worden georganiseerd, gaat.Aanvankelijk gaat dit prima! Totdat Niels' vriendje Thijs, die met zijn ouders in de caravan tegenover die van Niels en zijn ouders zitten, alleen terugkomt. Ongerust gaat iedereen op zoek naar Niels en uiteindelijk vindt Hans hem in de bosjes vlakbij het stoffelijk overschot van de elfjarige Mats. Naast de overleden Mats zit een man en wanneer deze in paniek wegrent zet Hans de achtervolging in. Deze man, een zwerver is onschuldig marmiet de achtervolging met de dood bekopen. Het politieonderzoek loopt uiteindelijk vast.
Niels heeft erg veel moeite dit alles te verwerken en dit heeft zijn weerslag op het gezin en op school.
Ongeveer een jaar later worden het gezin en de omgeving rond het Gardameer opnieuw opgeschrikt als er weer een elfjarig jongetje wordt vermoord. Op verzoek van de plaatselijke politie en ook omdat ze het zelf willen gaat het gezin terug naar de plaats des onheils. Wanneer Niels de dader herkent komt alles in een stroomversnelling en wordt alles ontrafeld.
Een aanrader!

Meer recensies