Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De groene mijl
De groene mijl
een verhaal in zes delen »
 
 
 
 
 

22-11-1963
22-11-1963
22-11-1963, de dag dat John F. Kennedy werd vermoord en de wereld voorgoed veranderde... Wat als die fatale dag voorkomen had kunnen worden? Wat zou jij doen... »
 
 
 
 
 

The Green Mile
The Green Mile
'Hoe zou het zijn, vroeg ik me af, om die laatste veertig meter naar de elektrische stoel te lopen, wetend dat je daar zult sterven? En hoe zou de man zich v... »
 
 
 
 
 

De Shining
De Shining
de shining
Danny is pas vijf jaar oud, maar toch heeft hij een gave; ‘het licht’, zoals de oude meneer Hallorann het noemt. Als Danny’s vader, de schri... »
 
 
 
 
 

22-11-1963
22-11-1963
DALLAS, 22 nov. - President John Fitzgerald Kennedy, de 35e president van de Verenigde Staten, is vandaag doodgeschoten in het centrum van Dallas tijdens een... »
 
 
 
 
 

Dr. Sleep
Dr. Sleep
Grootmeester Stephen King keert terug naar de personages en de setting van een van zijn populairste thrillers ooit: De Shining.
Het jongetje Danny Torrance i... »
 
 
 
 
 

Het
Het
'Fictie is de waarheid binnen de leugen, en de waarheid van deze fictie is heel eenvoudig: magie bestaat.'
STEPHEN KING

1957
Een zesjarig jongetje speelt i... »
 
 
 
 
 

Gevangen
Gevangen
Stephen King deed in de jaren tachtig al een poging het boek Gevangen te schrijven. Pas nu heeft hij, vindt hij zelf, genoeg ervaring als auteur om het verha... »
 
 
 
 
 

De donkere toren
De donkere toren
In Wolven van de Calla naderen Roland de scherpschutter en zijn metgezellen Donderklap. Maar vóór Donderklap ligt de Calla, een vruchtbare streek waar land... »
 
 
 
 
 

Desperation
Desperation
Er ligt een gehuchtje aan highway 50 dat door sommigen wel de eenzaamste plek op aarde wordt genoemd. Het staat bekend als Desperation, Nevada. Het is geen g... »