Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De Latino's
De Latino's
Anna en Toon zijn een jong stel dat droomt van ontwikkelingswerk in Latijns-Amerika. Al vanaf hun Leuvense studententijd dwepen zij met figuren als Ernesto C... »
 
 
 
 
 

Familiealbum
Familiealbum
In vijf romans heeft Leo Pleysier een ragfijn netwerk van familieverhalen gespannen. <i>Wit is altijd schoon</i> is de lange monoloog van een moeder op haar ... »
 
 
 
 
 

Spellingoefeningen
Spellingoefeningen
 »
 
 
 
 
 

Dieperik
Dieperik
Zomeravond op het land. Een jongetje fietst op het achtererf van de ouderlijke boerderij terwijl zijn moeder, op een bank in de openlucht, prinsessenbonen zi... »
 
 
 
 
 

Wit is altijd schoon
Wit is altijd schoon
In <i>Wit is altijd schoon</i> heeft Leo Pleysier voor een prachtige, originele vorm gekozen om de gecompliceerde gevoelens te verbeelden van een zoon bij he... »
 
 
 
 
 

Shimmy
Shimmy
Wat is het dat een Belgisch paar, op reis in Engeland, besluiten doet de geplande route te verlaten en af te zakken naar Merthyr Tydfil, kleine verkommerde p... »
 
 
 
 
 

Waar was ik weer?
Waar was ik weer?
In 1983 voltooide Leo Pleysier een autobiografisch drieluik, bestaande uit de delen De razernij der winderige dagen, De weg naar Kralingen en Kop in kas. Waa... »
 
 
 
 
 

Bonkie
Bonkie
 »