Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Achtste-groepers huilen niet
Achtste-groepers huilen niet
<h4>Speciale filmeditie van een van de meest geliefde kinderboeken aller tijden</h4><p>In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig i... »
 
 
 
 
 

Papieren noodzaak
Papieren noodzaak
Madelon en haar vader Jerom runnen samen met knecht Seb een bakkerij, die als jaren bekendstaat om kwaliteit en vakmanschap. Tot Jerom een vrouw ontmoet. Nu ... »
 
 
 
 
 

Bloedmooi en moddervet
Bloedmooi en moddervet
In een wereld die overspoeld wordt met modebeelden, idealen en eisen waaraan je zou moeten voldoen – willen de bladen ons doen geloven – is het moeilijk ... »
 
 
 
 
 

Oorlogsgeheimen
Oorlogsgeheimen
Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar l... »
 
 
 
 
 

Weg uit de Peel
Weg uit de Peel
Janneke woont samen met haar ouders, broers enzusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar broer Narden haar vader zijn turfstekers. Ze moeten hard werken v... »
 
 
 
 
 

Steffie en de mislukte inbrekers
Steffie en de mislukte inbrekers
<p>Er gebeuren rare dingen op het Kattenpleintje. Uit de buurtsuper Neervens worden etenswaren gestolen en de kinderen komer erachter dat sommige pleinbewone... »
 
 
 
 
 

Strijd om de kathedraal
Strijd om de kathedraal
<p>Thies droomt ervan om toneelspeler te worden, ook al zegt zijn vader regelmatig: 'Nu ben ik nog de baas over de bouw van de kathedraal, maar later word ji... »
 
 
 
 
 

Nooit meer alleen
Nooit meer alleen
Gina is nog jong als ze haar man verliest. Ze blijft achter met twee kleine kinderen. Maar ze móét verder en het lukt haar de draad weer op te pakken, met ... »
 
 
 
 
 

Tien torens diep
Tien torens diep
<p>Stef en Victor willen mijnwerker worden, net als hun vaders. Ze hebben elkaar beloofd om later samen 'naar beneden' te gaan, wel achthonderd meter diep. H... »
 
 
 
 
 

Die rotschool met die fijne klas
Die rotschool met die fijne klas
<p>De zevende groep is dol op meester Jan Brinkman. Maar de directeur, meester Wijnen, is het niet erg met zijn methoden eens. Als Brinkman met zijn gammele ... »